Tilbake

Seiersermoni i Erfurt

Bronse til juniorlaget sammenlagt, hurra:-)

ol80

På senior gikk gullet denne gang til Singapor, sølv gikk til Finland og Sveits fikk bronse. Stang ut for Norge denne gang men for en innsats som er lagt ned.

Da ble det gullvalør til Seniorlaget på varmmaten

ol78

Onsdag 26 oktober
Da er den store dagen kommet for premieutdeling:-)
Jostein startet dagen med facetime sending på God Morgen Norge, ligger på NKL sin facebook side, ta gjerne en titt der også:-)
Etter en vellykket Norgesfest i går med masse venner, familier, kolleger, sponsorer er det en litt sliten gjeng med hvitkledde kokker som er på vei i bussen til Messen for å få vite resultatet av sine konkurranser. Årevis med trening er tilbakelagt og vi venter i spenning på resultatene, uansett vi er meget stolte over våre kokker.

seniorlaget-liten-fil  fb-junior


Tirsdag 25 oktober
Dagen i dag startet på aller beste måte, vi fikk til frokost telefon om at juniorene var oppgradert fra sølv til gull på deres varmmat konkurranse, dommerene hadde brukt feil info noe som kom Norge til gode. Det gav masse ekstra motivasjon til dagens konkurranse som er den aller siste i dette OL.
Dagens konkurranse er det knyttet stor spenning til da det er første gang det blir konkurrert i spiselig buffet.
Vi er veldig spente på om vi har tolket oppgaven riktig og hvordan de andre landene løser sin spiselige buffet oppgave, men vi har troen på det vi har trent på og laget er super klar til å levere:-)
Vi venter også i spenning på resultatet for seniorlaget sin varmmat konkurranse, de var veldig fornøyde mandag natt da de ankom hotelllet og mente de hadde levert som de skulle:-)
Uansett blir det fest i kveld da begge lagene ankommer den Norske pølsefesten.
HURRA, HURRA, HURRA GULL TIL NORGE SITT SENIORLAG PÅ VARMMAT KONKURRANSEN
Morgendagen blir ulidelig spennende da resultatene sammenlagt blir presentert.

FØLG med på God Morgen Norge i morgen onsdag klokken 0910, da blir det Jostein på direkten:-)

ol69  ol70  ol71
bilder av juniorer før avreise til dagens konkurranse, ingenting å  si på matpakkene……

ol74  ol75 ol76

Mandag 24 oktober
Da er siste konkurranse dag for seniorlaget kommet, god stemning i laget og preppen er optimal.
Spenningsnivået er på topp, dommerne sjekker skapene og konkurransen er offisielt i gang.
Om noen timer får vi vite hvilken valør juniorne fikk på sin 3 retters i går, mye spenning på en og samme dag.
Etter mye venting og omregning fra dommerene fikk vi tirsdag morgning vite at det ble GULL også til JUNIORENE, hurra hurra, det er nå halleluja stemning på hotellet
Dette var det siste energikicket vi trengte til dagens konkurranse sier Christer Rødseth, vi gir full gass i dagens konkurranse

ol59  ol58

ol57 national-team-appetizer

national-team-main-course  national-team-dessert

matbildene her er fra tidliger trening foto, Fredrik Ringe

Litt bilder fra hotellet, god stemning hos juniorene som prepper til sin konkurranse i morgen:-)

ol60  ol63  ol65  ol62  ol66  ol67


Søndag 23 oktober
I dag er det endelig juniorlaget sin tur til å konkurrere, 3 retter til 60 personer:-)
Junior gjengen var oppe grytidlig, allerede  kl 0330 og begynte de å pakke på bussen, nistepakke må til når en er oppe før fuglene
Morgenfriske, velorganiserte og supertente juniorer:-)
Gjennomføringen gikk strålende, nå er det bare å vente på resultatene…….

ol51  ol47

young-chef-appetizer  young-chef-main-course  _fre9595

Lørdag 22 oktober
Første konkurransedag er ferdig, kaldmatbordet leverte til valøren gull sammen med Sverige, dette lover god til sammenlagt:-) hipp hipp
Alle sponsorer, famile og venner er nå på plass, nå vaier det norske flagg i hele Erfurt.
TV2 nyhetskanalen sendte direkte med Jostein på facetime
ol42  ol43  ol44  ol45

Fredag 21 oktober

God start på dagen, felles frokost på hotellet:-)
I dag var det første gang alle var samlet til felles morgenmøte med både junior og seniorlaget.
Nå starter alvoret, klar melding fra manager Jostein, får du mulighet til å sove så sov!!!!
I dag og natt blir det døgndrift med prepp og glasering til morgendagens første konkurransedag som er kaldmatbordet til seniorlaget.
Stryking av kokkejakker må også til for å vinne gull:-)
Kaja jobber med sjokoladefiguren og mr.Rødseth og mr. Medhus er i gang med første glasering…….mange timer igjen før avreise i natt/morgentidlig
Jostein Alexander og Christer er inne på messen på lagleder møte mens noen fra juniorlager er og bærer det norske flagget på åpnings seremonien
ol27  ol26  ol29  ol32 ol30  ol33

Torsdag 20 oktober
Dagen startet atter en gang med shopping av varer på METRO, hvor mange trengs for å finne rett størrelse på løkene til kokkene??????
ENDELIG i  dag kom juniorlandslaget på plass:-) gjensynsgleden var stor og nå er vi fulltallige.
Tror nok at hotellet merker at vi er her.
I morgen er vi 30 personer til frokost….. som forøvrig er veldig bra:-)
Vaskeriservicen er ikke som hjemme og det tar opptil 4 dager å vaske kokkejakker. Vi er en løsnings orientert gjeng og har funnet ett myntvaskeri.
Kristine har i dag okkupert alle vaskemaskinene, så nå må vi begynne på strykingen:-)

ol12   ol23  ol24

Onsdag 19 oktober
Dagen i dag har vært produktiv, Fraulein Manuela gav oss alle billetter til konkurransemiddagene som vi har ventet på.
Jimmy fikk en fortjent liten pause i esken……
Bussjåfør Johan kjører ikke bare buss for Sverre Haga men er en habil potetskreller sammen med Kjersti, personalmat on the go.
Vibeke og Mary-Ann jobbet iherdig med sjokoladen og vårt yngste medlem Julie Salmo var på direkte sending på NRK Hordaland.

ol11  ol13  ol17

ol16  ol15  ol14

 

Tirsdag 18 oktober
I dag har kokkene vært på Metroen og handlet, kreativ gjeng…… nå skal det sages og mekkes og jeg vet ikke hva
Kristine sørget for deilig vaffel duft i hele treningskjøkkenet i dag, her er det lett å kose seg:-)
Hans Dahl Ørstadvik har kjøpt 50 meter med gressplen (underlag på gulvet slik at vi ikke ødelegger det flotte gulvet på hotellet)
Plutselig så fikk vi besøk av managerene for det Canadiske junior landslaget

.ol8  ol9  ol10

Mandag 17 oktober
Da har vi ankommet Erfurt, vi bor på ett flott hotell i byen Weimar.
Her er det fantastiske omgivelser og treningsforholdene er optimale, både for kjøkkenarbeidet men også for kropp og sjel.
Telt ute er montert opp, 6 stk ekstra kjøleskap levert, hotellet er på servicesiden og ordner opp i det meste.
I dag er det utpakking, og middag laget av vår personalkokk Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug.
Etter ett godt måltid er det tid for litt hvile og klar for kokkelering i morgen:-)
Kjersti Vallotto har vært på epleslang i hotellhagen….

ol1  ol2  ol3

ol4  ol5  ol6