Tilbake
NM i kokkekunst og Servitørfag arrangeres for 5 gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2018.
Se mer info om MENY Messen  her 
Årets oppgave til kokkene er som følger

NM i Kokkekunst en individuell konkurranse der vinneren i 2018 går videre til

  • Veien til Årts Kokk 2019
Oppgave NM i kokkekunst 2018
Du skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer.
Forrett: Hel piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra/Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot.
Hver kandidat får 4 stk piggvar og 2 stk taskekrabber
Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.
Hovedrett: Ytrefilet av av urfe med fettkappe og mørbrad av urfe. Norsk rosettkål, Norsk Svartkål og TINE Kvitseidsmør.
Hver kandidat får 1,4 kg Ytrefilet med fettkappe av urfe, varenummer 402821 og ca 1,0 kg mørbrad av urfe, varenummer 402841
Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.
Dessert: Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, Norsk hokkaidogresskar fra Østfold, Lime, Sitron og Appelsin.
Hver kandidat får 1 kg Caribe 66 %
1/2 kg TINE seterrømme
1/2 kg Hokkaidogresskar
Retten skal bestå av Caribe, Tine Seter rømme og Hokkaido gresskar som hovedråvare. Sitrus må inngå, men alle oppsatte sorter trenger ikke benyttes.
Råvareliste NM 2018:
Alle deltakere sørger selv for sine råvarer utover hovedråvarene som er oppsatt i oppgaven. Hovedråvarene deles ut konkurransedag, da med lik mengde til den enkelte deltaker.
Konkurranseavgift er kr. 6000.- pr deltager, kr 5000.- faktureres den enkelte deltager, da kr. 1000.- kan brukes til egne, medbragte råvarer.
Vi ber dere selv kontakte leverandørene for avtale om leveranse av de nødvendige råvarene dere trenger for gjennomføringen, dette utover hoved råvarene og standard tørrvare. På selve arenaen vil nødvendig standard frukt og grønt, meieri og tørrvarer være tilgjengelig.
Påmelding til NM i kokkekunst:
For bindende påmelding lages en utførlig beskrivelse av en 3-retters meny til 12 personer servert på Figgjo Porselen. Menyen komponeres ut fra beskrevne råvarer og tilberedningsmetoder.
Skrift type: Calibri, str. 12pt. Påmeldingen sendes på e-post. Det skal ikke fremkomme informasjon som kan knyttes til din identitet i menyoppgaven. Bruk mail adresse espen@nkl.no
I tillegg skal påmeldingen inneholde: Personlige opplysninger: Navn, adresse, bedrift, telefon privat og jobb, e-post, dette leveres på eget ark. Kopi av fagbrev (digitalisert) Størrelse på kokkejakke Annen informasjon ifølge påmeldingsskjema Digitalt bilde av deg i kokkeuniform Navn på Commis ( kopi av Lærlingkontrakt ) Menyen med bilder sendes NM i Kokkekunst , Norges Kokkemesteres Landsforening innen 15 mai 2018 kl 24.00
Innen medio juni vil en lukket uttaksjury vurdere de innsendte bidragene anonymt. 12 deltakere vil bli valgt ut. I tillegg vil det bli tatt ut 2 kandidater som trer inn dersom noen skulle falle fra.
Fjorårets vinner er tittelforsvarer. Alle som har sendt inn oppgave til bedømming, vil bli kontaktet av NM-leder, og navnene på årets konkurransedeltakere gjøres deretter kjent for pressen.
Om finalen
Det er vedtatt at NM skal ha 12 deltagere i to finaler over 2 dager, med 6 finalister på dag 1 og 6 finalister på dag 2 Den av kandidatene med høyest poengsum blir vinner av NM i Kokkekunst 2018.
Reisekostnader
Deltakerne må selv dekke sine reisekostnader tur/retur Trondheim.
Deltakeravgift er kr. 6000.- av dette betaler deltaker kr 5000.- og de resterende kr 1000.- benyttes til inndekning av egne råvarer til konkurransen Avgiften dekker overnatting fra tirsdag til fredag. Det vil være dobbeltrom slik at dere kan bo sammen med commis. Hvis det er deltakere fra arrangørby beregnes denne å bo hjemme. Avgiften dekker også bespisning under Get together samt NM festen. NM-styret oppfordrer deltakerne å ha med ”pent antrekk” til NM-banketten.
Bedømmelse etter WACS regler
Plass /Kjøkken dommer. Mise en place og hygiene 10 poeng Korrekt yrkesmessig håndverk 30 poeng
Smaksdommere Anretning og presentasjon 10 poeng Smak 50 poeng Ved for sen eller tidlig presentasjon av rettene trekkes 1 poeng per minutt per dommer. (inntil 5 poeng )
Arrangement under NM og MENY 2018
Get together tirsdag 25 september kl 19.30 . Pris kr 525,- per person. Dette faktureres firmaet / Bestiller. Det serveres tapas og smakfulle småretter , 1 drikkebong (den Mottatte billetten )- til alle påmeldte. Dette arrangementet er kun for utstillere , sponsorer og laugets medlemmer og foregår i Scandic Nidelvens Restaurantavdeling. Her presenteres årets NM deltakere.
NM Bankett Torsdag 27 september kl 19.30 .Pris kr 1275.,- per person. Dette faktureres firmaet. Det serveres aperitiff og en grand meny med tilhørende drikke av Scandic Nidelvens kjente kokketeam. Dette arrangementet er kun for alle matinteresserte, sponsorer og utstillere. Her blir vinnere av NM kokk og servitør offentlig gjort.
Påmelding til arrangementene gjør du her fra 15 april
www.messeselskapet .no/meny
NM Hotell
Scandic Nidelven og Scandic Bakklandet er våre NM hotell. Her kan du bestille rom til fordelaktige priser.
Nidelven ( Inkl frokost )
Enkeltrom : kr. 1241.-
Dobbeltrom: kr. 1442.-
Bakklandet ( inkl frokost)
Enkeltrom : kr. 1200.-
Dobbeltrom: kr. 1400.-
Bruk bestillingskode BNMI250918. Rom må bestilles før 10 september til denne avtale prisen.