FOTO: FOTOKNOFF AS
Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte sammen med hoveddommer Sven Erik Renaa ut Hans Majestet Kongens Pokal til vinneren av NM I KOKKEKUNST 2024, Håvard Onsøyen og hans medhjelper Josefine Arnesen
Norske Kokkers Landsforening(NKL) er glade for at NM I KOKKEKUNST i en årrekke har fått anledning til å dele ut kongepokalen, og er veldig stolte over at Landbruks- og matministeren i dag delta den ut til Håvard Onsøyen. Det er den største ære en utøver kan motta!
NM I KOKKEKUNST arrangeres i år for 32.gang og engasjerer hele kokke Norge
Norske Kokkers Landsforening er stolte over historien til NM I KOKKEKUNST, og hva alle vinnerne fra 31 tidligere mesterskap har betydd for denne konkurransen. NKL er også veldig ydmyke for å ha fått anledning til å dele ut Hans Majestet Kongens pokal til mange vinnere, siden Bent Stiansen vant den i 1990.
NM I KOKKEKUNST motiverer faglærte kokker til å delta i konkurranser med høyt, faglig nivå. Den enkelte deltager får et personlig, høyt læringsutbytte, videreutvikling av sitt håndverk, bygger nyttige relasjoner og er en god ambassadør for sin arbeidsgiver og kokkeyrket.
Her er finalemenyen, med noen små endringer, Håvard og Josefine laget til 12 personer i dag.
Forrett
Livechekylling med confitert lår, kantarell og timian
Skogsoppterte med syltet småløk
Hjertesalat, sitron og marinerte neper
Rødbet, røkt rømme og hasselnøtter
Confitert jordskokk med soyaglace
Kremet kyllingsaus med steinsopp og vin jaune
Hovedrett
Smørstekt Sterlingkveite
Sjøkreps fra Midsund med grillet sjøkrepsvinaigrette
Fylt sortkål med purre og selleri
Sjalottløk og squash
Skalldyrrisotto med safran i potetpute
Kveitesaus med fennikel
Dessert
Seterømmemousse med Eden epler
Dulcey «sandwich» med feuilletine
Varm eplekake og vaniljesaus med Iseple
Eplesorbet
NKL gratulerer alle vinnerne
Aron Espeland med andre plass og Simen johansen med tredje plass.
KuttMatsvinn-prisen
KuttMatsvinn-prisen ble vunnet av kjøkken6, Simen Johansen og Knut Brottveit
Alle finaledeltagere må skille tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen. Matvarer som kan brukes igjen, må merkes tydelig, oppbevares korrekt og sjekkes ved utvask og avlevering av kjøkkenet. Alt matavfall skal sorteres. Matavfallet vil bli veiet ved utsjekking av kjøkkenet.
Prisen tildeles den finaledeltager som gjennom finalen klarer å utnytte råvarene på beste måte og som har minst mengde unngåelig matavfall.
Arvid Skogseths Minnepris
Paul Schaltenbrands legat tildeler vinneren av NM «Arvid Skogseths minnepris».
Prisen er legatets måte å minnes en av de virkelig store legendene i Det Norske kjøkken.
Prisen tildeles vinneren av NM I KOKKEKUNST, med vekt på egenskapene Arvid Skogseth selv var opptatt av. Kokkens evne til å være nyskapende, innovativ, utviklende og original.
For mer informasjon om KOKKEKUNST 2024 på presse@nkl.no eller NKL daglig leder på telefon 957 74 569
Bork Torp, Matbaren Renaa, vant NM I SERVITØRFAGET foran Tirill Faannessen fra Vaaghals på andre plass og Kåre Bjune Midtskog fra Hurtigruten på tredje plass
Resultatliste NM I KOKKEFAG 2024
Kjøkken | Finaledeltager | Medhjelper | Total poeng | Plassering |
Kjøkken 1 | Reidar Kristiansen | Leander Larsen | 1089 | 11 |
Kjøkken 2 | Aron Espeland | Olav Tennfjord | 1448 | 2 |
Kjøkken 3 | Alexander Solvang | Adrian Vikse | 1150 | 10 |
Kjøkken 4 | Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg | Tina Lexau | 1362 | 5 |
Kjøkken 5 | Chrisoffer G. Fallet | Noah Karlson | 1347 | 7 |
Kjøkken 6 | Simen Johansen | Knut Brottveit | 1437 | 3 |
Kjøkken 7 | Simon Rundereim | Jonathan Jensen | 1246 | 8 |
Kjøkken 8 | Sindre Hjelmseth | Albin Søvik | 1351 | 6 |
Kjøkken 9 | Matilde Hagen-Nilsen | Marius Helbostad | 1229 | 9 |
Kjøkken 10 | Eirik Tufte | Jakob Andersen | 1432 | 4 |
Kjøkken 11 | Håvard Onsøyen | Josefine Arnesen | 1516 | 1 |