Tilbake

Riddu Riddu 2022

Da er årets Riddu Riddu festival over for denne gangen, vill takke alle som har bidratt for at denne festivalen gikk så bra som den gikk. Det var lange dager men vi kom oss i land til slutt. Oppskriften for å lykkes ligger i gode forberedelser som ble gjort med våre samarbeidspartnere og foreningsmedlemmer, så vi må rette en stor takk til dem som har gitt oss en hjelpende hånd for å ro dette i land. For uten en god mise en place så fungerer ikke et kjøkken. Med produksjons hjelp fra Thon Hotel Polar, fantastiske produkter fra Mydland, Solberg Pettersen, Halvors Tradisjonsfisk, Fristelsen bakeri og konditori og Reinøy sjømat var mye gjort. Når vi startet opp forberedelsen stilte foreningsmedlemmer opp på kjøkkenet for å gjøre siste forberedelsene før festivalen startet for fullt.

Festivalen startet med godt vær med et gløtt av sol og avsluttet med regn og 8-9°. Oppe på selve kjøkkenet så ble det kjørt ut mat til alt på festivalen, med Jørn-Eirik og Rune der oppe så gikk alt slik det skulle. Det ble levert ut supper, lunsjer, stab og frivillighets-mat til rundt 1 200 personer hver dag under hoved og underfestivalene/campene, hvor festivalen har hatt et fokus på at alle som deltar under skal få ordentlig mat. Det ble servert en blanding av veganske supper til god husmannskost laget med lokale gode råvarer. Blant rettene som ble servert var det, Chilli Con Carne, Bakt boknafisk med rotmos, potet og purreløk supper samt mye annet godt.

Rune, Jørn-Eirik og Bjarne i full sving på kjøkkenet.

Årets festivalmeny besto av :

Bolinhos fra Halvors Tradisjonsfisk
Riddu pølsa fra Mydland
Reinkebab med Sovas fra Ante Oskal/Solberg Pettersen
Reinsdyrs burger fra Solberg Pettersen
klassikeren Rognball suppe
Pulled kje
Bidos
Veganske Våruller
Vegetar Burger
Fiske Burger fra Reinøy mat

Mange fornøyde gjester nede i utsalget, den store publikums favoritten ble jo Reinkebabben eller på folkemunne babb, den solgte såpass bra at vi tilslutt måtte endre den til «kjekebab» som slo like godt at vi ble utsolgt for den også. Med hjelp fra fantastiske frivelige som Riddu Riddu stilte med sammen med våre egne medlemmer samt hjelp fra familiemedlemmer så kom vi i mål. Bare på lørdagen ble det sendt ut over 1000 retter fra utsalgs boden, som hadde åpnings tid mellom 11-01 hvor vi var 2-4 fra NKL og 6 frivillige på kjøkkensiden.

Siste dagen var det opprydding og forberedelser til frivillig festen for alle som har deltatt for å ro denne festivalen i land, hvor restemat var i fokus for å forhindre matsvinn. Til dette festbordet ble maten bestående av en blanding av veganske retter, salater, spekemat, fiskeburgere.


Skulle ha tatt denne opp på kjøkkenet tidligere slik at vi kunne fått litt ordentlig Heimbrent  mens vi jobbet, men det får vi prøve å huske til neste arrangement for kvalitets kaffe er noe alle trenger for å kunne jobbe optimalt.

Alt i alt har det vært en fantastisk fin festival, både sosialt og faglig.

Igjen så må vi få takke alle flotte leverandører, samarbeidspartnere, foreningsmedlemmer, venner og frivillige som hjalp oss med å få alt til å gå såpass bra som det gjorde under årets festival. Takk til Riddu Riddu som ville ha oss med på laget i år også.