Tilbake

For en herlig dag og vel gjennomført arrangement, Jørn-Eirik fikk mandag en forespørsel om å ordne lunsj når Kronprinsen var på 50 års jubile markeringen til UIT 1 september, klart NKL Troms stiller opp når vi mottar slike forespørsler, det var ønsket Samisk inspirert mat som skulle servers på Ärdna – Samisk kulturhus hos UIT. Skulle være en liten lunsj til 11 personer som plutselig ble til 28, men med gode hjelpere fra Restaurant og matfag på Ishavsbyen VGS så var det ingen sak det.

Silje og elever fra Restaurant og matfag viser stolt fram dagens servering

Menyen for dagens arrangement besto av:

  • Blodpannekaker med Souvas
  • Blåbærgravet Kveite
  • Reinsdyrtunge-Ragu med høstens sopp og tørket Reinsdyrhjerte
  • Syltet skogsopp
  • Tartar av Røye fra Finnmark
  • Syltet rotgrønnsaker på «Gammelmåten»
  • Tørrfisk ceviche
  • Solbærpannacotta med lune multer plukket av Jørn-Eirik selv fra Malangen

Fikk mange gode tilbakemeldinger fra gjestene, så kan klappe oss selv på skuldrene og si vell levert igjen.

Takk for all god hjelp fra elevene på Restaurant og matfag, dem fikk en helt spesiell opplevelse av yrket dem utdanner seg til. Når dem får muligheten til å jobbe med prima råvare, dyktige fagpersoner og servere til fornøyde gjester, finnes det en bedre måte å oppleve yrket på, enn å se fornøyde gjester med et smil om munnen?