Historie

Kokkenes mesterlaug Sørlandet ble stiftet 19.mars 1969.
Det var Bjørn Tollefsen som var intiativtaker til oppstarten av KMS.
På gamle Grødals spiseforretning i Henrik Wergelandsgate,møtte en del
av byens kjøkkensjefer med det for øye å danne et kokkelaug.
Målsettingen var:
-å arbeide for kokkefagets fremme og arbeide aktivt for opplæring og utdanning.
-å sørge for kollegiale forhold ved foredrag og diskusjon om aktuelle spørsmål
av interesse for faget.
Allerede i 1971 stod lauget for arrangementet ”Havets festbord”. Et arrangement både
gjester og presse ville ha mer av.Dette blei en tradisjon i årene som fulgte.
KMS har i årenes løp stått bak en rekke banketter og arrangementer til beste for
medlemmene og venner.Vi har hatt og har faglige turer/seminarer for å bygge
faglige relasjoner og vennskap for våre medlemmer.Turer til Europa-til fjells med sopp-
skalldyrfetival- for å nevne noe.
KMS står også bak utgivelse av en kokebok .I 1999 kom ”Matgleder fra Sørlandet”
I 2009 feiret KMS 40 års jubileum med å arrangere Landsmøtet og påfølgende banketter.I 2019 feiret nå NKL Sørlandet 50 års jubileum, med å arrangere Landsmøtet på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal
KMS har gode forsetter om å utvikle oss videre både faglig og kollegialt.
Vi teller i dag ca.65 medlemmer fordelt på  Aust-og Vest Agder.