Det Norske Kjøkken inviterer til gratis sanketur med lunsj for medlemmer av NKL
Sanking av spiselige godsaker fra grøftekanten
Bli med på sanketur søndag 7.mai i Karlsvika, en perle i Vestfolds flotte natur.
Mange er usikre på ville vekster og er redde de skal plukke noe giftig. Grøftekanten og
skogen er en ressurs med mange råvarer som er helt gratis!
Dette er en fin mulighet til å lære deg hvor vekstene vokser – om forvekslingsarter og ikke
minst få tips til hva du kan lage av herlighetene.
Kokk og sanker Ellen Merethe Grorud vil være med oss denne
dagen. Ella har skrevet boken Ellas spiselige verden, og leverer sopp
og spiselige vekster til flere restauranter.
Det blir servert smaksprøver av produkter Ella har laget av ville vekster som kan variere etter
vekst og tilgang i sesongen.
Det vil bli servert lunsj – skvalderkål- og brenneslesuppe med nybakt brød og ramsløksmør
Oppmøte kl. 13.00: På parkeringsplassen i Karlsvika, Karlsvik veien 38, 3150 Tolvsrød
Ta med egen kurv/poser o.l til sankingen.
Arrangementet tar ca 4.timer. Kle deg etter vær og vind
Antall deltagere er begrenset
oppad til 30 personer, så her er det førstemann til mølla!
Påmelding til nklvestfold@gmail.com innen 24.april med navn og telefonnummer.
Spørsmål kan rettes til Trond Andresen, DNK/NKL Vestfold, telefon 9711640