Drammen den 05.09.2022
Vi tar normalen tilbake og arrangerer også i år Buskerudmesterskapet 2022 på Åssiden VGS, Bygg F den 17.10.2022. Se tidsplan under for gjennomføringen. I år er ikke smittevernreglene så strenge og vi holder åpent for at gjester og deltager familiene kan komme for å se på presentasjonen av rettene, det vil ikke være mulighet for å være tilstede på kjøkkenet under konkurransen, men vi vil arrangere gjennomganger der tilskuere kan få se hvordan lagene jobber på kjøkkenet (mulig vi får til en live overføring til storskjerm i hovedrestauranten).
Vi mener å ha fått med oss all viktig info, men er det likevel noe dere lurer på, er det bare å ta kontakt med konkurranseansvarlig. Spørsmål blir besvart på Facebook slik at alle kan se spørsmål og svar som blir gitt. Alle skal ha likt utgangspunkt.
Påmeldingsavgiften for 2022 er kr. 2 000,- pr. lag. Vi minner om at påmeldingsavgiften må være betalt og registrert hos oss for at dere skal kunne delta i konkurransen. Påmeldingsskjema er sist i dokumentet, påmeldingen blir først registrert når avgiften er registrert på vår konto.
Deltakelse i Asko Servering mesterskapet for kokkelærlinger Buskerud er kr 2000,- per lag, dvs. Dette gjelder bedrifter som har medlemmer i Norske Kokkers Landsforening Buskerud (kjøkkensjef eller lagleder).
Dersom ikke lagleder eller kjøkkensjef i bedriften er medlem av NKL Buskerud betales kr. 3500,- per lag.
Laget vil da få en lagleder fra NKL Buskerud.
BETALINGSFRIST: 07.10.2022
Lag som ikke har betalt påmeldingsavgiften vil ikke kunne delta på konkurransedag.
Kriterier deltagelse for Kokker:
Konkurransen er åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift. Lærlingens
kontrakt må ikke gå ut før 1. mai 2023. Send kopi av lærekontrakt ved påmelding.
Utvidelse av lærekontrakt i den hensikt å tilfredsstille krav til deltakelse i
Norgescup, aksepteres ikke. Deltakerne må ikke være eldre enn 22 år pr. 31.12
2022, og heller ikke ha fylt 23 år pr. 1.mai 2023.
Organisering av konkurransen:
Konkurransen avholdes på på Åssiden VGS, Bygg F den 17.10.2022.
Hvert lag vil ha en Kenwood-kjøkkenmaskin. Lagene kan ha med seg en liten ismaskin, stavmikser, egne kniver, utstikkere og evt. en liten food-prosessor/BA mix. Av rettferdighets hensyn kan dere ikke ha med noe annet. Det er ikke lov og medbringe ingredienser eller smakstilsetninger som ikke står på råvarelista (dette vil kunne medføre til diskvalifikasjon). Medbrakt utstyr skal ikke overstige 3 IFCO kasser.
Det er ikke anledning til å bruke eget porselen.
Det vil bli veid inn restavfall som vil bli vurdert i forhold til bærekrafts hensyn, merk derfor restavfall som kan brukes til annet, kast kun det nødvendige.
I semifinalen skal lagene lage to-retters meny på 3 timer. Menyen skal lages til 6 personer. Tidsplanen under er for 4 lag, dersom det blir flere påmeldte vil vi vurdere innsendte oppgaver og rangere etter disse.
Oppgave semifinale, 6 personer:
Metningsgarnityr skal være en sprø röstipotet, valgfrie grønnsaker (to ulike tilberedninger, hvorav en pure og ett skal være sammensatt av minst to ulike grønnsaker.
Valgfri saus – skal lages med base på Knorr Professional kalvefond.
Råvarer som brukes til eventuell trening må dekkes av bedriftene selv.
Laget som har høyest poengsum går videre til ASKO Norgescup i Stavanger i februar 2023.
Les mer om finalekonkurransen i Stavanger her: http://www.norgescup.com/chefs-meeting-point
Deltakelse, reise og opphold for finalister etter Buskerud cup dekkes av NKL Buskerud.
Buskerudmesterskaps finale mandag 17.10.22
Pulje 1: Frammøte senest kl. 11.30 Felles informasjon: 11.40
Lag nr. | Lag: | Start tid: | Lagleder
ut: |
1.rett leveres: | 2.rett
leveres: |
1 | 12.00 | 12.30 | 15.00 | 15.30 | |
2 | 12.05 | 12.35 | 15.05 | 15.35 | |
3 | 12.10 | 12.40 | 15.10 | 15.40 | |
4 | 12.15 | 13.45 | 15.15 | 15.45 |
Lagene må umiddelbart tømme og rengjøre kjøkkenet slik at det er klart til tilbakemelding.
Dommere:
Det vil være 1 hoveddommer, 2 smaksdommere og en plassdommer. Plassdommer og smaksdommere vil gå rundt og notere. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at smaksdommerne ikke vil bli gjort kjent med lagene før semifinalen starter. Tilbakemelding til lagene skjer umiddelbart etter premieutdeling, i samme rekkefølge som lagene startet. Det er maks fem minutter pr lag.
Råvarer:
Alle lagene må lage menyen fra vedlagte råvareliste. Det er ikke tillatt å medbringe egne råvarer (Juks kan straffes med diskvalifikasjon, se over utstyret før dere pakker, dommere vil se over utstyret før dere får sette i gang).
Skolen er godt utstyrt med kjeler, boller ol. Lagene kan medbringe ismaskin, stavmikser, / food-prosessor/ BA mix, utstikkere og egne kniver. Lagene vil få hjelp til ta oppvask men ikke noe hjelp til matlagingsoppgaver ol. Røykepistol er tillat som smakstilsetter.
NKL Buskerud tar ikke ansvar for ødelagt eller tapt utstyr.
Kokkelærlinger og lagledere bærer bedriftens uniform. Det er ikke anledning til å oppholde seg på kjøkken uten korrekt antrekk. All bruk av telefon, Pad, pc, ol. i kjøkkenet under konkurransen er ikke tillatt. Ved brudd på regler kan hoveddommer trekke poeng eller diskvalifisere laget.
Lagene skriver korrekt meny samt råvarebestilling i Word, husk allergenmerking
og sender dette inn senest 07.10.21.
Husk å ha lagnavn som topptekst i dokumentet. Kriterier for utvelgelse er:
løst oppgaven, korrekt meny, allergenmerking, råvaremengde, mangfold i læreplasser.
Buskerudmesterskapet vil bli lagt ut som et arrangement på Facebook siden til Norske KokkersLandsforening – Buskerud, følg med der for oppdateringer og informasjon i forhold til Covid-19.
https://www.facebook.com/ASKO-servering-Buskerudcup-for-kokkel%C3%A6rlinger-105824221282535/
Vi ønsker dere nok en gang lykke til. Vi ser fram til å møte dere i oktober.
Med vennlig hilsen
For konkurranseansvarlig
Daniel Baltus Sandberg
Mengde | Mengde | Mengde | |||
Meierivarer: Tine Kremfløte Tine Usaltet smør Tine Meierismør Tine H-Melk Tine Creme Fraise Tine Kremost naturell
|
Strip Loin ca. 1.5 kg pr. lag |
Annet:
Bakepapir Hyssing Aluminiumsfolie Sprøyteposer Plastfilm
|
|||
Fruk og grønt: Gulrot Sopp (sjampignon) Rødbet Blomkål Fennikel Kepaløk Sjalottløk Hvitløk Purre Kokefast potet Grønnkål Sitron Lime Chili Ingefær
Urter: Timian Rosmarin Fransk estragon Gressløk Bladpersille Rød Oxalis Blomkarse
|
Tørrvarer: Tørrvarer Hvitvinseddik Rødvinseddik Epleeddik Rapsolje Olivenolje Glukose Maizenna Dijon-sennep Agar Agar Xantana Sukker Kakaopulver Soya Brunt sukker Norsk honning Hvetemel Bakepulver Vaniljesukker Gelatin Hasselnøtter Mandler |
Krydder: Kanelstenger Vaniljestang Hel muskatnøtt Stjerneanis Fennikelfrø Sennepsfrø sort og hvit pepper hel og malt Husholdningssalt
Annet: Egg Pankomel Bakepapir Hyssing Aluminiumsfolie Sprøytepose Plastfilm Hvitvin Rødvin |
Påmelding til
Ja takk, vi er interessert i å delta!
(Du melder deg på sammen med en til som et lag, dere kan godt komme fra forskjellige bedrifter).
Vennligst bruk blokkbokstaver.
Navn (deltaker#1)……………………………………………………………………………………………… Fødselsdato: ………………………………………..Tlf: ………………………………… Adresse:…………………………………………………………………………………………………………. Postnummer:…………………………………………Sted:……………………………………………….
E-post:…………………………………………………
Navn (deltaker #2):……………………………………………………………………………………………… Fødselsdato: ………………………………………..Tlf:………………………………… Adresse:…………………………………………………………………………………………………………. Postnummer:…………………………………………Sted:…………………………………………………
E-post:…………………………………………………
Lagleder:…………………………………………………………Bedrift:………………………………………….. Telefon:……………………..Epost:…………………………………………………………
Fakturaadresse:
………………………………………… ………………………………………………….. …………………………………………………..
Faktura sendes ut når vi har mottatt påmelding fra dere.
KVITTERING MÅ FOREVISES FØR KONKURRANSE START!
Betalingsfrist er 07.10.2022