Buskerud mesterskap

Drammen den 05.09.2022

 

Invitasjon ASKO Servering Buskerudmesterskap 2022

 

Vi tar normalen tilbake og arrangerer også i år Buskerudmesterskapet 2022 på Åssiden VGS, Bygg F den 17.10.2022. Se tidsplan under for gjennomføringen. I år er ikke smittevernreglene så strenge og vi holder åpent for at gjester og deltager familiene kan komme for å se på presentasjonen av rettene, det vil ikke være mulighet for å være tilstede på kjøkkenet under konkurransen, men vi vil arrangere gjennomganger der tilskuere kan få se hvordan lagene jobber på kjøkkenet (mulig vi får til en live overføring til storskjerm i hovedrestauranten).

 

Vi mener å ha fått med oss all viktig info, men er det likevel noe dere lurer på, er det bare å ta kontakt med konkurranseansvarlig. Spørsmål blir besvart på Facebook slik at alle kan se spørsmål og svar som blir gitt. Alle skal ha likt utgangspunkt.

 

Påmeldingsavgiften for 2022 er kr. 2 000,- pr. lag. Vi minner om at påmeldingsavgiften må være betalt og registrert hos oss for at dere skal kunne delta i konkurransen. Påmeldingsskjema er sist i dokumentet, påmeldingen blir først registrert når avgiften er registrert på vår konto.

 

Deltakelse i Asko Servering mesterskapet for kokkelærlinger Buskerud er kr 2000,- per lag, dvs. Dette gjelder bedrifter som har medlemmer i Norske Kokkers Landsforening Buskerud (kjøkkensjef eller lagleder).

Dersom ikke lagleder eller kjøkkensjef i bedriften er medlem av NKL Buskerud betales kr. 3500,- per lag.

Laget vil da få en lagleder fra NKL Buskerud.

 

BETALINGSFRIST: 07.10.2022

Lag som ikke har betalt påmeldingsavgiften vil ikke kunne delta på konkurransedag.

 

Kriterier deltagelse for Kokker:

Konkurransen er åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift. Lærlingens

kontrakt må ikke gå ut før 1. mai 2023. Send kopi av lærekontrakt ved påmelding.

Utvidelse av lærekontrakt i den hensikt å tilfredsstille krav til deltakelse i

Norgescup, aksepteres ikke. Deltakerne må ikke være eldre enn 22 år pr. 31.12

2022, og heller ikke ha fylt 23 år pr. 1.mai 2023.

 

 

Organisering av konkurransen:

Konkurransen avholdes på på Åssiden VGS, Bygg F den 17.10.2022.

Hvert lag vil ha en Kenwood-kjøkkenmaskin. Lagene kan ha med seg en liten ismaskin, stavmikser, egne kniver, utstikkere og evt. en liten food-prosessor/BA mix. Av rettferdighets hensyn kan dere ikke ha med noe annet. Det er ikke lov og medbringe ingredienser eller smakstilsetninger som ikke står på råvarelista (dette vil kunne medføre til diskvalifikasjon). Medbrakt utstyr skal ikke overstige 3 IFCO kasser.

Det er ikke anledning til å bruke eget porselen.

Det vil bli veid inn restavfall som vil bli vurdert i forhold til bærekrafts hensyn, merk derfor restavfall som kan brukes til annet, kast kun det nødvendige.

 

I semifinalen skal lagene lage to-retters meny på 3 timer. Menyen skal lages til 6 personer. Tidsplanen under er for 4 lag, dersom det blir flere påmeldte vil vi vurdere innsendte oppgaver og rangere etter disse.

 

Oppgave semifinale, 6 personer:

  • Hovedrett: Ungfe Strip Loin (Ytrefilet med fettlokk) – valgfri tilberedningsmetode

Metningsgarnityr skal være en sprø röstipotet, valgfrie grønnsaker (to ulike tilberedninger, hvorav en                     pure og ett skal være sammensatt av minst to ulike grønnsaker.

Valgfri saus – skal lages med base på Knorr Professional kalvefond.

  • Dessert: Hovedråvare, desserten skal basseres på blåbær fryst. Blåbær skal pressenteres på minimum 2 måter, hvor en skal være en parfait is –retten skal ellers inneholder et varmt element og en valgfri dessertsaus.

 

Råvarer som brukes til eventuell trening må dekkes av bedriftene selv.

 

Laget som har høyest poengsum går videre til ASKO Norgescup i Stavanger i februar 2023.

Les mer om finalekonkurransen i Stavanger her: http://www.norgescup.com/chefs-meeting-point

 

Deltakelse, reise og opphold for finalister etter Buskerud cup dekkes av NKL Buskerud.

 

 

Buskerudmesterskaps finale mandag 17.10.22

Pulje 1: Frammøte senest kl. 11.30   Felles informasjon: 11.40

Lag nr. Lag: Start tid: Lagleder

ut:

1.rett leveres: 2.rett

leveres:

1 12.00 12.30 15.00 15.30
2 12.05 12.35 15.05 15.35
3 12.10 12.40 15.10 15.40
4 12.15 13.45 15.15 15.45

  

Lagene må umiddelbart tømme og rengjøre kjøkkenet slik at det er klart til tilbakemelding.

Det er ikke lov å samarbeide med lagleder under selve konkurransen.

 

Dommere:

Det vil være 1 hoveddommer, 2 smaksdommere og en plassdommer. Plassdommer og smaksdommere vil gå rundt og notere.  For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at smaksdommerne ikke vil bli gjort kjent med lagene før semifinalen starter. Tilbakemelding til lagene skjer umiddelbart etter premieutdeling, i samme rekkefølge som lagene startet. Det er maks fem minutter pr lag.

 

Råvarer:

Alle lagene må lage menyen fra vedlagte råvareliste. Det er ikke tillatt å medbringe egne råvarer (Juks kan straffes med diskvalifikasjon, se over utstyret før dere pakker, dommere vil se over utstyret før dere får sette i gang).

 

Utstyr

Skolen er godt utstyrt med kjeler, boller ol. Lagene kan medbringe ismaskin, stavmikser, / food-prosessor/ BA mix, utstikkere og egne kniver. Lagene vil få hjelp til ta oppvask men ikke noe hjelp til matlagingsoppgaver ol. Røykepistol er tillat som smakstilsetter.

 

NKL Buskerud tar ikke ansvar for ødelagt eller tapt utstyr.

 

Uniform

Kokkelærlinger og lagledere bærer bedriftens uniform. Det er ikke anledning til å oppholde seg på kjøkken uten korrekt antrekk. All bruk av telefon, Pad, pc, ol. i kjøkkenet under konkurransen er ikke tillatt. Ved brudd på regler kan hoveddommer trekke poeng eller diskvalifisere laget.

 

Menyer/oppskrifter

Lagene skriver korrekt meny samt råvarebestilling i Word, husk allergenmerking

og sender dette inn senest 07.10.21.

 

Husk å ha lagnavn som topptekst i dokumentet. Kriterier for utvelgelse er:

løst oppgaven, korrekt meny, allergenmerking, råvaremengde, mangfold i læreplasser.

 

  • Arrangørene/sponsorene forbeholder seg retten til å benytte alle menyer og bilder i reklameøyemed.

 

Buskerudmesterskapet vil bli lagt ut som et arrangement på Facebook siden til Norske KokkersLandsforening – Buskerud, følg med der for oppdateringer og informasjon i forhold til Covid-19.

 

https://www.facebook.com/ASKO-servering-Buskerudcup-for-kokkel%C3%A6rlinger-105824221282535/

 

Vi ønsker dere nok en gang lykke til.  Vi ser fram til å møte dere i oktober.

 

Med vennlig hilsen

For konkurranseansvarlig

Daniel Baltus Sandberg

Råvareliste til Buskerudmesterskap,

 

 

Mengde Mengde Mengde
 

Meierivarer:

Tine Kremfløte

Tine Usaltet smør

Tine Meierismør

Tine H-Melk

Tine Creme Fraise

Tine Kremost naturell

 

   

Strip Loin ca. 1.5 kg pr. lag

   

Annet:

 

Bakepapir

Hyssing

Aluminiumsfolie

Sprøyteposer

Plastfilm

 

 
 

Fruk og grønt:

Gulrot

Sopp (sjampignon)

Rødbet

Blomkål Fennikel Kepaløk

Sjalottløk

Hvitløk

Purre

Kokefast potet

Grønnkål

Sitron

Lime

Chili

Ingefær

 

 

Urter:

Timian

Rosmarin

Fransk estragon

Gressløk

Bladpersille

Rød Oxalis

Blomkarse

 

   

Tørrvarer:

Tørrvarer

Hvitvinseddik

Rødvinseddik

Epleeddik

Rapsolje

Olivenolje

Glukose

Maizenna

Dijon-sennep

Agar Agar

Xantana

Sukker

Kakaopulver

Soya

Brunt sukker

Norsk honning

Hvetemel

Bakepulver

Vaniljesukker Gelatin

Hasselnøtter

Mandler

       

Krydder:

Kanelstenger

Vaniljestang Hel muskatnøtt

Stjerneanis

Fennikelfrø Sennepsfrø

sort og hvit pepper hel og malt

Husholdningssalt

 

Annet:

Egg

Pankomel

Bakepapir

Hyssing

Aluminiumsfolie

Sprøytepose

Plastfilm

Hvitvin

Rødvin

 

 

 

 

Påmelding til

Ja takk, vi er interessert i å delta!

(Du melder deg på sammen med en til som et lag, dere kan godt komme fra forskjellige bedrifter).

Vennligst bruk blokkbokstaver.

 

Navn (deltaker#1)……………………………………………………………………………………………… Fødselsdato: ………………………………………..Tlf: ………………………………… Adresse:…………………………………………………………………………………………………………. Postnummer:…………………………………………Sted:……………………………………………….

E-post:…………………………………………………

 

Navn (deltaker #2):……………………………………………………………………………………………… Fødselsdato: ………………………………………..Tlf:………………………………… Adresse:…………………………………………………………………………………………………………. Postnummer:…………………………………………Sted:…………………………………………………

E-post:…………………………………………………

 

Lagleder:…………………………………………………………Bedrift:………………………………………….. Telefon:……………………..Epost:…………………………………………………………

 

Fakturaadresse:

…………………………………………                                                                                                                                                                                                                                                            ………………………………………………….. …………………………………………………..

Faktura sendes ut når vi har mottatt påmelding fra dere.

KVITTERING MÅ FOREVISES FØR KONKURRANSE START!

Betalingsfrist er 07.10.2022