Sist oppdatert 28.09.20
Endringer og spørsmål/svar står nederst
ENDRINGSINFORMASJON
Pga smittevernhensyn på Kirkeparken VGS må vi flytte lokasjon.
Konkurransen blir gjennomført på Lærlingekompaniet Øst, Trøskenveien 36, 1708 Sarpsborg med maks 4 lag. Det vil ikke bli ordinære gjester som før, og kun én representant for laget kan være tilstede pga smittevernhensyn.
Tilgjengelig utstyr:
4 ovner fordelt på stasjon
2 convection ovn
1xPacojet
1xIsmaskin
1xThermomix
4xStavmixere
1xSous vide
Småkjeler osv.
Det vil være fordelaktig å ta med eget utstyr for å sikre at du har det du trenger til gjennomføringen.
Hør gjerne med Magne angående utstyr: 45393305
NKL Østfold inviterer herved alle kokkelærlinger i Østfold og Follo til lærlingekonkurranse.
Finale: Lærlingekompaniet Øst, 08-16 – 16. oktober 2020
Deltakelse: Konkurransen er åpen for alle lærlinger og lærekandidater, uansett alder, med godkjent lærekontrakt/opplæringskontrakt i bedrift. Merk at for å delta på Norgescup i Stavanger er denne konkurransen kun for lærlinger yngre enn 22 år. Denne regelen gjelder ikke for Østfoldmesterskapet.
Dere konkurrerer i lag à to personer. Det kan være 1.- og 2. års lærling på ett lag. På finalen konkurreres det om en treretters meny etter gitte retningslinjer. Se oppgave.
Påmelding
Påmelding skjer til NKL Østfold her
Påmeldingsfrist er 7 dager før konkurransen.
Ansvarlig for påmelding er Magne Flesjø: nklostfold@gmail.com/45393305
Deltakelse i Østfoldmesterskapet koster 1200kr/lærling. Om lagleder er medlem av NKL Østfold er det 750kr/lærling. Lærlinger under Lærlingekompaniet Øst får ytterligere 300kr rabatt per lærling. Merk at NKL krever at bedriften som representerer Østfold/Follo i Norgescup må være medlem hos NKL Østfold.
Faktura sendes ut til de påmeldtes bedrift, merk at denne må være betalt før konkurransedagen. Fakturaen kommer fra NKL Østfold
Trening
For en best mulig gjennomføring er det viktig å trene sammen som et lag. Lærlingen må selv ta initiativ til å trene, ikke legge alt på laglederen. Har lærlingene lagd menyen tre til fire ganger før konkurransen er det en fordel, gjerne mer. Lagleder hjelper til med å fordele ansvarsområder mellom lærlingene.
Vinneren av Østfoldmesterskapet blir med å konkurrere i Østlandsmesterskapet (hvis det arrangeres) og i Norgescup. Østlandsmesterskapet holdes normalt i januar, og Norgescup avholdes helgen 5. februar 2021 i Stavanger. Østlandsmesterskapet kan anses som en treningskonkurranse frem mot Norgescup, da resultatet fra denne ikke vil ha noen videre innvirkning. NKL Østfold dekker påmelding, overnatting og reiseutgifter. Treningsutgifter besørger bedriftene selv.
Les mer om Norgescup på www.norgescup.com. Der ligger også reglene som benyttes på Østlandscup og Norgescup.
Vinneren av Norgescup deltar på Nordisk Konkurranse.
FINALEOPPGAVE
Sted: Lærlingekompaniet Øst
Dato: 16. oktober 2020
Kl: 08:00 – ca 16:00
Alle lagene skal lage tre retter til 8 personer med tilgjengelige råvarer innen en tidsramme på 4 timer, inkludert 30 min med lagleder.
Rett 1: Potet- og purreløksuppe med bakverk av gjærdeig
Rett 2: Livèchekylling, saus av egen kraft, lår skal også serveres, risotto og tre ulike grønnsaksgarnityrer.
Rett 3: Bakverk med norske epler, vaniljesaus, is eller sorbet, valgfritt tilbehør
Vurderingskriterier:
Mep og hygiene 10%
Korrekt yrkesmessig håndverk 30%
Anretning og presentasjon 10%
Smak 50%
Foreløpig tidsplan:
Kl. 08:00 Oppmøte, registrering, kaffe og trekning av stasjon. Man kan bære utstyr til stasjonen.
Kl. 08:30 Informasjonsmøte
Kl. 09:00 Oppstart, lagleder kan være på stasjonen inntil 30 minutter.
Kl: 12:00 Servering av rett 1
Kl 12:30 Servering av rett 2
Kl 13:00 Servering av rett 3
Opprydding /evaluering
Kl. 15:00 Premieutdeling
Kl. 15:45 Evaluering
LYKKE TIL
Konkurranseregler finale Østfoldmesterskap
Tilgjengelige råvarer finale
Alle lag får hver sin råvarekasse som er lik. Råvarer laget ikke trenger må pakkes bort ved oppstart.
Meieri
H-melk – 2 liter
Fløte – 2 liter
Smør – 1 kg
Crème fraîche – 1 beger
Sæterrømme – 1 beger
Parmesan – 150 g
Grønnsaker/frukt
Potet – astrix (eller tilsvarende) – 1 kg
Gulrot 2 kg
Kepaløk 4 stk
Purreløk – 1 kg
Hvitløk
Sellerirot – 2 stk
Spinat – 1 pose
Persillerot – 500g
Rødbeter – 1 kg
Epler, grønne 1 kg
Epler, rød 1 kg
Sitron, 3 stk
Lime, 3 stk
Fersk ingefær
Urter
Gressløk
Persille
Timian
Estragon
Sitronmelisse
Kjøtt
Livechekylling, hel, 2 stk
Ekstra kyllinsgkrog, ca 1,5 kg
Bacon i skiver, 100g
Tørrvarer finale:
Eksempler: hvitvin (0,5 dl), butterdeig, vaniljestang (1 stk per lag), kanelstang, kanel, egg, dijonsennep med mere.
Andre normale tørrvarer er også tilgjengelig, det er lov å medbringe egne tørrvarer såfremt andre lag også kan bruke av disse. Dommere skal informeres om egne tørrvarer medbringes.
Ved spørsmål kontakt konkurranseansvarlig i NKL Østfold: Magne Flesjø tlf. 45393305 mail: nklostfold@gmail.com eller Kenneth Sollie: 95060743
SPØRSMÅL/SVAR
17.08.20
Spørsmål: Må man være 1. års og 2. års lærling?
Svar: Man kan være alle 3 kombinasjoner kombinasjoner: 1. års og 1. års, 1. års og 2. års og 2. års og 2. års
25.8.20
09.09.20