Tilbake

Hei godtfolk

Bransjen er i en tøff tid, og tidene er fortsatt usikre for mange av oss i restaurant- og serveringsbransjen. Vi har vært nødt til å omstille oss og tenke nytt alle sammen. Som forening har vi også våre utfordringer. Med nytt styre ved årsmøtet i februar hadde vi masse energi og pågangsmot til å gjennomføre ulike arrangementer og treff for våre medlemmer og interesserte. Satsingen på lærlinger, Young Chefs og eksisterende medlemmer som vi hadde planer om, må legges på is eller endres til det beste for redusert smitterisiko.

«Det betyr ikke at foreningen er død»

Det betyr bare at vi alle må ta vårt ansvar, spesielt vi, i omgang med våre gjester.

Styret i NKL Østfold har det siste halve året jobbet med å tiltrekke oss flere medlemmer. Unge nyutdannede og aktive- og tidligere yrkesutøvere, og på den måten har vi samlet kompetanse. Målet må være at vi snart får samlet oss og delt av kunnskapen vi har, og tilegner oss mer, gjennom kursing og erfaringsutvekslinger.

Både i mai og oktober hadde vi planer om å lage en felles plattform for HORECA-bransjen, opplæringskontor, lærlinger, videregående kokkeskoler og bransjeforeningen NKL Østfold. Et bransjetreff! Dette ser vi oss nødt til å flytte på igjen. Vi håper at denne plattformen kan gjøre at skoleverket og næringslivet kan prate oftere sammen og på sikt bidra til bedre elever og bedre lærebedrifter. Det vil bransjen nyte godt av! Vi vet alle vi må jobbe for å gjøre bransjen attraktiv for de unge!

Vi i NKL Østfold skal fortsette å jobbe for at alle dyktige kokker og konditorer der ute har en levende forening som støtter både faglig og sosialt!

«Det årnær sæ!»

Gastronomisk hilsen fra

Morten Martinsen, styreleder NKL Østfold