Onsdag 11. november gjennomførte NKL Østfold den første av seks semifinaler til TINE Matcup 2021.
Konkurransen ble gjennomført på Vestby VGS. Konkurransen hadde et veldig høyt fokus på smittevern, blant annet måtte alle deltagere og dommere bruke munnbind under konkurransen. Alle 5 lag som konkurrerte er elever på Vestby VGS og da i samme kohort.
Hoveddommer Magne Flesjø forteller at nivået på mye av det som ble servert var meget høyt. Blant hovedingrediensene gjennom konkurransen var løyrom, laks, kylling og brunost. «Det var mange fine teknikker og smakskombinasjoner som ble brukt, vi dommerne er imponert over det høye nivået.»
Lagkonkurranse
Et lag består av to kokkeelever og en servitørelev. Det ble sett nøye på samarbeidet mellom kjøkken og restaurant, og lagets innsats ble bedømt som en helhet. Servitørelevene laget aperitiff, dekket bord og transjerte kylling foran gjestene! Turid Olsen var hoveddommer for servitørene og var mektig imponert: «For meg som har et helt liv i restaurantbransjen er det veldig moro å se ungdommen på vei inn i faget. Dette er motiverende!»
Vinnerlaget blir publisert så fort resterende semifinaler starter, da de ble utsatt på bakgrunn av Corona.
PS, det blir ikke publisert bilder fra produktene eller elevene pga GDPR og konkurransehensyn.
Takk til dommerteamet!