Tilbake

Lørdag 11. juni startet flott med knallblåhimmel og sol. Men som med alle fiskearrangementer så trives ikke fisken i sol, kloken 11.00 når vi åpnet så skyet det over og det kom ramlende ned deilig duskregn……. akkurat slik som fisken liker det.

Se intervju av noen av de flotte barna som kom når vi åpna i lokalavisa fremover

Lørdag 11. juni så hadde NKL – Narvik stand utenfor Scandic Narvik og Haikjeften – ett perfekt sted for servering av sjømat. På standplass hadde vi 10 faglærte kokker som var med og informerte om mat og gode historier rundt opplegget. 200 små og store barn. Det eldste barnet var nok passert 80 år.

 

Fra oss i NKL – Narvik så hadde vi en god mix av medlemmer, styret og faktisk 5 YoungChefs….. Kudos til de som stepper opp slik at det ikke bare blir orangeluene som stiller.

På stasjonene så hadde vi:

    1. laging av fiskepakker til tilbererdning på bålpanne
    2. rekeskrellekonkurranse – med spising av egenproduserte rekesmørbrød.
    3. Smaking av tradisjonell fiskesuppe fra bålrigg.
    4. Hvalbiff stekt på mourikkapanne. Servert med syltet rødløk, egenplukket østersurt servert i steambuns med tangaioli.
    5.  Lakseburgere stekt på mourikkapanne
    6. Grillet boknafisk servert i hjertesalat med syltet tang og aioli.
    7. Nydampede blåskjell i eple
    8. Smaking av Bacalao
    9. Produksjon av Sushi og makiruller med laks.

Selve opplegget er vi meget godt fornøyde med – dette vil vi prøve å få til flere ganger.Vi fikk vist sjømaten fram på en god måte, og vi fikk vist kokkfaget fram på en god måte – å vi fikk være i lag med gode kolleger noen timer. For oss en skikkelig vinn – vinn situasjon. Dette må vi få til flere ganger. Ses vi andre lørdagen i juni i 2023? Kanskje utvider vi da med enda litt flere aspekter. Klippekort/bingo over det de har vært med på – Konkurranser – sjømatbuffet på kvelden for ett litt mer voksent publikum. Hva savner dere her i byen?