Tilbake

For ett gjeng – for noen flotte ungdommer.

FORNØYDE: Glade og fornøyde minichefs etter endt kurs. Foto: KJELL G. KARLSEN fremover.no

I løpet av november har to grupper av 15 stykk hatt  fire kvelder i lag med gode dugnadskokker fra Norske kokkers landsforening – Narvik. Der fikk de oppleve lek og alvor men ikke minst bygge mestring og skaffe seg ett større nettverk. Siste kvelden avsluttet vi med brask og bram med ca 90 gjester til bords. Takk til blant annet Kuraas – Ballangen sjøfarm – Narvikregionens næringsforening for at dere kom å sa noen ord om mulighetene i lokalområdet i framtiden – samt bedriftene som stilte med kokker til kurskveldene.

Noen hektiske ettermiddager med smaking, prøving og feiling. Men det meste gikk på skinner. Siste kvelden var det nok undertegnede som var mest nervøs. Men med masse positive og arbeidsomme unge medarbeidere gikk dette som en lek og vi kan vel konstatere at vi egentlig hadde for lite arbeid til staben.

PAPPA: – Han pappa som ikke tror at jeg kan lage mat, sier Lone Solvin (15) og ler godt. Her lager hun laksetartar i iskjeks sammen med Molly Fagerli (14) og Thea Torsteinsen (14). Foto: KJELL G. KARLSEN fra fremover.no

Meny:

Laksetartar i iskjeks

Hval Tataki

Rekebisque

Bakt røyefilet

Braisert svinenakke

Pepperkakeparfait

 

Håpet er jo at noen av disse skal bli fristet til å velge matfagene – men om ikke så er vi helt sikre på at mange av disse blir å besøke restaurantene rundt om kring i landet vårt slik at det uansett er en vinn vinn istuasjon.

Tobias bet på kroken……….

KOKK: – Jeg skal bli kokk, sier Tobias Jakobsen som trives på kjøkkenet sammen med Thomas Holmstrøm. Foto: KJELL G. KARLSEN fremover.no

For Tobias Jakobsen (15) er det ingen tvil:

– Jeg skal bli kokk, det har jeg tenkt på siden jeg gikk i åttende klasse.

Han trives med matlaging.

– Også trives jeg med stresset som kan være på et kjøkken, legger han til.

 

Venteliste.

Før kurset var startet så viste det seg at vi ikke klarte å ta unna alle som meldte seg på, slik det er nu så har vi 15 stykk som er på venteliste til ett nytt kurs – disse vil få tilbud før eventuelt andre. Deretter så håper vi å få til dette hvert år.

 

Takk til alle medlemmene i Norske kokkers landsforening – Narvik som har vært med å gjort dette til en suksess – og ikke minst takk til Restaurant- og matfag ved Narvik videregående skole som alltid er på høgget.