Tilbake

ASKO, NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening, Scandic Hotels, BAMA og 4Service er bidragsytere til stiftelsen med mål om å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag.

Stiftelsen skal bevilge midler til tiltak som fremmer interessen for restaurant- og matfag.

Offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke stiftelsen om midler. Søknaden om midler må inneholde en prosjektbeskrivelse som gjør rede for hvilke tiltak som skal gjennomføres, når og med hvilke ressurser. Formålet er å rekruttere flere til restaurant- og matfag.

Vi i Narvik er så heldige at vi har en lærer ved Mat- og helse ved Ankenes Barneskole som både brenner for barn- og unge men også for matfagene. I tilegg brenner hun for at barn og unge skal kunne oppleve mestring, fysisk aktivitet og frisk luft.

Det var en flott artikkel om Linda i lokalavisa Fremover. Der stod det blant annet om 47-åringen har bakgrunn som kokk, men har etter hvert tatt utdannelsen som lærer.

Fant to meter plast på en brokkoli: – Jeg er mildest talt sjokkert

– Det er trist at så mye god mat finner veien til søppelcontaineren. Mat som det er ingenting i veien med, annet enn at det har fått seg noen merker eller er gått ut på dato.

– Jeg tar turen innom dagligvarebutikkene på Ankenes med jevne mellomrom og tar med meg en del av de varene som ikke selges, sier hun og viser en del av grønnsakene, som elevene denne uka skal benytte i matlagingen.

Gratis

Så og si alt som blir laget på skolekjøkkenet blir laget fra bunnen av, og menyen blir tilpasset til hvilke råvarer man har blitt tildelt. Men så mye som blir kastet, er det ikke vanskelig å ha en variert og aktuell meny.

I dag med bærekraft som en såpass viktig del av alt i dagliglivet så var det ikke vanskelig for oss å hjelpe henne med å skrive en søknad til Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag, og med alle de gode begrunnelsene så kom det penger til fult utekjøkken – samt penger til en flott «barnehagelavvo» fra Arctic Lavvo som vi i NKL – Narvik låner ut kostnadsfritt til skoler og barnehager når de skal ut på matfaglige prosjekter.

Vi skal også bruke den når vi skal ut å besøke skoler og kurse barn og unge.

I dag tirsdag så hadde vi ett geriljaoppdrag på Ankenesskolen. Vi har lenge prøvd å legge kabalen slik at vi fikk overlevert bålpannen og laget litt mat med ungdommen. Linda innviterte oss med og i dag ble det mat til HELE SKOLEN. Vi hadde sett for oss å kose oss med en klasse på bare 30 – men det ble hele 300 elever pluss alle lærerne. Kjempeflott dag hvor vi serverte lokal «street-food» med wok av lam og rotgrønnsaker i lefser samt tradisjonell lapskaus. I tilegg grillet store og små egne matpakker.

Masse god mat – deilig sol – nesten full storm innimellom. Alt i alt. En fantastisk dag. Hvor mange av disse får vi som søkere i framtiden.

 

Takk til Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfagene for at dere stiller opp på tradisjonelle og utradisjonelle forsøk for å få enda flere inn i vår fantastiske verden.