Tilbake

 

Folket bestemte seg allerede i 1972. Mer enn førti år senere ble folket utfordret på nytt: Hva er Norges nasjonalrett? Også denne gang lød det rungende svar: Fårikål! Fårikål er BÆÆÆÆÆÆST.

Fårikålens Festdag feires den siste torsdagen i september hvert år.

Hva passer vel bedre enn at matglade kokker og leverandører innen matfagene møtes til god mat og hyggelig prat.

Takk til de oppmøtte – takk til det #norskekjøkken for ett spark bak slik at vi kanskje kan lage en ny tradisjon av tradisjonsmat og takk til Restaurant- og matfag – Narvik videregående skole for produksjon og lokaler og takk til NKL – Norske Kokkers Landsforenings gode samarbeidspartner Nortura SA for utmerkede råvarer.

Ett hyggelig middagsmøte hvor jeg tror vi ble enige om at dette gjør vi ALT for sjeldent. Gode refleksjoner og samtaler om samarbeid på tvers av konkurrerende bedrifter, hva som kan gjøres for å skape mere og bedre rekruttering til faget – ett godt innlegg av Einar Øverås om opphavet til fårikålens festdag og ikke minst hyggelig selskap.

Vil dere lese mere om akkurat fårikål – gå inn på FÅRIKÅLENS VENNER.

Vi klarte selvfølgelig å lage ALT for mye mat – men frivillighetssentralen har beklageligvis bestandig bruk for slike donasjoner – det er utrolig trist at vi i 2022 er nødt å belage oss på frivillig innsats for at mange skal kunne gå mette til sengs. Vi i NKL – Narvik er glade for at vi også kan være med å gjøre en forskjell.