Tilbake

Sy din egen lammerull

La dette bli året hvor du følger trenden og tar deg tid til å sy din egen fantastiske lammerull.

– Vår lokale kjøttleverandør Kuraas selger lammerullråstoff som aldri før. Hjemmelaget er inn i tiden og man ser nå oppvoksende generasjoner som ønsker og forvalte og videreføre foreldrenes og besteforeldrenes gode gamle tradisjoner. Vi Norske kokkers landsforening – Narvik syr også hvert år. Og hvis dere ikke har vært så heldige å fått bestilt en av våre fantastiske ruller så kan dere jo prøve selv.

Vi har fått leder i Norske Kokkers Landsforening – Narvik og lærer i Restaurant- og Matfag på Narvik VGS, Thomas Holmstrøm, vise oss her fremgangsmåten og en god oppskrift på dette kjente og kjære julepålegget.

 

Denne fremstillingen er tatt med utgangspunkt i Kuraas sine egne pakker med lammerullstoff som er å få kjøpt i flere av dagligvarebutikkene nå i førjulstiden.

———————–

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort bein og hinner fra sidene.
  2. Skjær løs fingerstore kjøttstykker fra bogen som følger med.
  3. Bland krydder-mixen og løken med kjøttstykkene.
  4. Legg siden dobbel og sy igjen den ene kortsiden og deler av den andre langsiden med nål og bomullstråd.
  5. Fyll siden med kjøttblandingen, før du syr igjen resten av åpningene og trer nett over rullen.
  6. Legg de ferdigsydde rullene i 20 prosent saltlake (200 gram salt per 1 liter vann) i en uke.
  7. Kok rullene i 1,5 til 2 timer på 80-90 grader til kjernetemperaturen er 68 grader.
  8. La rullen hvile i 15 min før du legger den i press. Ikke press for hard i starten, men øk heller presset et par ganger i løpet av den totale presstiden på rundt 45 min.
  9. Nyt den og kos deg, eller gi den i gave til noen du er glad i

—————–

Krydderblanding pr kilo lammerull.

1,5 ts pepper

1,5 ts ingefær

1,5 ts salt

1 ts sukker

2,5 ts gelatinpulver

1 kepaløk