Tilbake

26.-27.april i år hadde vi endelig muligheter for kokkekamp for elever fra Restaurant- og matfag igjen. Denne gang skal elevene lære om samisk matkultur, la seg inspirere av dyktige veiledere fra bransjen og ikke minst stole på egne ferdigheter og konkurrere i team!

I tillegg til elevene fra Restaurant- og matfag har vi med oss 40 elever fra 9.trinn – de tar del i inspirasjonsdagen. Målet vårt er at de både skal bli kjent med utdanningsprogrammet RM før de selv skal ta steget og gjøre sitt valg for videregående løp. Elever på 9.trinn har faget mat og helse, så her kan de hente god inspirasjon og ta med seg tilbake både til klasserommet og til middagsbordet hjemme.

Rekruttering til bransjen – Norge trenger flere kokker!

Årets kokkekamp står Ungt Entreprenørskap Nordland og Troms og Finnmark, Narvik videregående skole og vi i NKL – Narvik bak. Omlag 50 elever fra videregående skoler og 40 elever fra 9.trinn deltar i prosjektet. Vgs-elevene kommer helt fra Brønnøysund i sør til Senja og Tromsø i nord.

 

Kokkekampen finner sted på Narvik vgs avd.Oscarsborg der den læreren Thomas Holmstrøm og styreleder i NKL – Narvik har vært primus motor for å få dette til. Neste år går stafettpinnen forhåpentligvis videre til en ny skole.

 

Læring og konkurranse

På dag èn handler det om læring og inspirasjon. Her skal elevene lære om ulike råvarer, og eksperimentere sammen med veilederne på ulike stasjoner på kjøkkenet. De skal inspireres til å jobbe bærekraftig – med minst mulig matsvinn, når de skal komponere et spennende måltid i konkurransen på dag to.

Stasjonene elevene skal innom er:

  • Samisk matkultur
  • Fisk og sjømat
  • Garnityr
  • Bålmat

 

I konkurransen må elevene stole på egne ferdigheter når de skal ferdigstille et helhetlig konsept, forankret i temaet. I juryen sitter da veilederne fra dag èn – som vil bli servert samisk-inspirerte retter og de får en tøff oppgave når de skal smake seg frem til en vinner blant de kommende kokkespirene.

Årets inspiratorer

Vegard Stormo – Scandic Narvik

Vi hadde med oss meget dyktige veiledere til kokkekampen i Narvik, blant andre Vegard Stormo fra Scandic Narvik som ble kåret til «Årets kjøkkensjef 2021». Vegard skal være inspirator for stasjonen der elevene lærer om samisk matkultur – og det VET vi han stiller sterkt i.

Chez Ina

Matkanalens egen «Chez Ina» Ina Therese Lindvik Nornes, tar turen hele veien fra Rogaland og opp til Narvik! Ina startet kokkekarrieren sin som 17-åring i Frankrike. I tillegg til å være kokk jobber Ina også i Ungt Entreprenørskap Rogaland. Hun brenner for rekruttering til bransjen og vi er så glad for å ha henne med oss som inspirator! Ina skal jobbe med elevene fra 9.trinn, og deretter har hun ansvaret for stasjonen garnityr.

Kenneth arets sjomatkokk

«Årets sjømatkokk 2019» Kenneth Pettersen fra den fantastiske restauranten Fjøsn på Senja stiller opp! Kenneth har selvfølgelig ansvar for stasjonen fisk og sjømat på dag èn. Vi gleder oss til å se Kenneth i aksjon, høre mer om Fjøsn, og la oss inspirere!