Fem dager i uke 45 så hadde restaurant- og matfaglinjen på Narvik videregående skole besøk av netsen 300 niendeklassinger.
Dette i regi av Roger Kristiansen som er faglærer for vg1 her på Narvik videregående skole – samt ett av våre medlemmer her i NKL – Narvik.
Dette var ett samarbeid mellom restaurant- og matfaglinjen og Narvik ungsdomsskole med å få vise fram yrkene innefor matfagene. Det gikk over 5 dager og alle niendeklassingene i regionen kom på besøk og de fikk lage, smake, leke samt lære om yrkene samt viktigheten med sunt kosthold.
Vi ønsker å produsere i lag med dem sunn. god, enkel «street-food» både med norsk tradisjoner men også fusjonert med andre smaker. Fire stasjoner, med base i Fisk, kjøtt, pasta og søtsaker.
Med kun kort tid opp mot 30 elever pluss elever fra RM-linja og lærere så ble det mye aktivitet på kort tid.
Sashimi – tataki av hval – Sushi – fiskesuppe – fiskeburger – pasta – grove hjemmelagde pølser – rekeskrellekonkurranse – is – julekaker – kakepynting med mere. Det gikk sport i å lage lengste pastaen.
Masse gode smaker – masse god læring – elever som opplevde mestring – mange som ønsket å komme tilbake.
Stor takk til Godfisk.no og Kuraas for råvarestøtte slik at vi fikk gjennomført dette så bra som vi gjorde. Samt de lokale bedriftene som sørget for flotte premier til rekeskrellekonkuransen.
Undertegnede beklager bare for den dårlige dokumenteringen av fem fantastiske dager – men det var mye armer og bein C=:o) dette må vi gjøre oftere.