Tilbake

Da nærmer seg 2022 seg en utgang.

For oss i Norske kokkers landsforening – Narvik så har det vært ett relativt godt år.

Vi har hatt mye aktiviteter. Forutenom de vanlige møtene våre og produksjon av lammeruller og skrivebordsunderlag så har viblant annet:

  • Deltatt med lærlingelag i Stavanger i ASKO servering Norgescup.
  • Begynt å bygge opp en konkurransekasse for utlån til konkurranser.
  • Vært delarrangør under kokkecamp i samarbeid med Narvik videregående skole og Ungt entrepenørskap med tradisjonsmat, samisk mat og utemat på agendan.
  • Hatt barnas matfestival i haikjeften under sjømatdagene
  • Delarrangør med Bromsgård og LKAB for to store selskaper i lokstallen i Narvik.
  • Arrangert MiniChefs for 30 ungdomsskoleelever over 8 kvelder.
  • Sjømatkurs for unge kokker, lærere og skoleelever.
  • Undertegnede har blitt kåret til årets styreleder for 2021 – Evergoodprisen.
  • Våre kandidater til årets youngChef og årets kjøkkensjef ble stemt igjennom. Gratulerer Jon Erlend Matre og Halvar Ellingsen.
  • Vi er kommet opp på 50 medlemmer.
  • Vi har jobbet opp mot gode samarbeidspartnere slik at vi nu disponerer 6 bålpannesett – 1 strlavvo – 1 mindre lavvo til arrangementestsbruk opp mot rekruttering og promotering av faget.

Vi har beklageligvis også måttet følge verdens beste og tøffeste Kalle til sitt siste hvilested. Kalle var en av de store jamenneskene i NKL – Narvik og ikke uten grunn æresmedlem her hos oss. Han gikk bort så altfor tidlig.

Vi ser fram mot ett nytt og fruktbart 2023 hvor vi også da skal være med å sette spor både lokalt og nasjonalt. 2023 er året da vi skal rulle ut en stor samisk matkonkurranse for 9/10-klassinger, restaurant- og matfagelever, lærlinger og YoungChefs – vi gleder oss.

Vi er pr 31.12.2022 51 medlemmer fordelt på:

  • 15 kvinner 36 menn.
  • 13 YoungChefs – 9 seniorer – 29 vanlige – hvorav to er æresmedlemmer i NKL.

I år så klarte vi beklageligvis ikke å sette sammen ett lokalt lag for hverken å dra til ASKO Servering – Norgescup eller å delta i Tine MatCup, men fra 2023 settes dette på Agendaen hvert møte.

Så til alle dere gode medlemmer, samarbeidspartnere, matelskere og alle andre vi vil med dette takke for 2022 og ønske dere ett fantastisk 2023.

Husk å spis godt, drikk god drikke og klem alle dere er glad i.