Årets Midt -Norske kokk 2021
Ble arrangert under Storhusholdnings messen
MENY 2021
29 og 30 september – EC Dahls
Resultatet ble som følger
1 plass : Panuphong Phengphen fra Kvikne fjellhotell
med assistent / lærling Airlea Dano Sagarino
2 plass : Tonje Svee fra 2 rom og kjøkken
med assistent / lærling Simen Lund
3 plass: Emil Lundemo Bakken fra Scandic Hotel Nidelven
med assistent / lærling Rasmus Herman Wollan
Olav Svarliaunet fra Britannia og Rosalia Acosta Delte 4 plassen
Vi gratulerer !
Dette var en såkalt MYSTERY boks /speed Cooking konkurranse og var åpen for alle kokker med fagbrev fra Midt Norge (Trøndelag / Møre) .
Konkurranse tiden : 2 timer, hvorav 1,5 time produksjon før service.
Senest 30 min etter start måttehver deltaker levere inn menyen som ble opprettet. Deltakerne laget en 2 retters meny, der oppgitt hoved råvare inkluderes med min. 60%.
4 kuvert av hver rett, 3 til dommer 1 til foto / utstilling.
Menyen skullebestå av:
Forrett – Råvarer fra tildelt råvarekasse
Hovedrett – Mystery kjøtt med oppsatt garnityr tildelt råvarekasse
I tillegg vil det være en felles begrenset råvarebuffé, med grønnsaker / urter samt tørrvare og meieri.
Deltakere kunneta med 1 person som assistent. A
Deltaker tar kun med egne kniver samt eventuelle små former.
Utover dette vil konkurransekjøkkenet være meget enkelt utstyrt, jfr. Utstyrsliste som sendes deg etter påmelding.
Deltakerne kunne ikke ta med egne råvarer.
Dette var en kokke konkurranse ment som et fokus på deg som KOKK- hvor vi vektlegger din faglige egenskap til å ta oppgaven på sparket uten for mye utstyrs tilgang og på basis av råvaren i fokus – MELD DEG PÅ til årets utfordring .