Styrelederens hjørne

Styre Leder for NKL Trondheim Camilla Johansen

Kjære kokkekollega.

Jeg ønsker å berømme innsatsen til dere gode kollegaer gjennom et
svært krevende korona år. Og en stor takk rettes til sponsorer, medlemmer og young chefs.

NKL Trondheims medlems aktiviteter har dette året vært dessverre blitt satt på vent.

Styreleder kan informere om at midlene til rekrutering er benyttet da alle rekruteringstiltak er
gjennomført denne høsten. Og ASKO servering Trondheimsup 2020 ble gjennomført og kokkelærlingene
ved To Rom og Kjøkken gikk av med seieren, gratulerer til Tonje og Simen samt servitørlærling Tor
Espen Ovesen fra Britannia , Disse skal representere oss under ASKO Servering Norgescup, Stavanger
i april 2021.

Jeg ber om forståelse at prosessen rundt vår foreslåtte kandidat til president ikke er blitt
informert ut til dere medlemmer. Vi i styret har innstilt Kyrre Dybdal overfor valg komiteen i NKL .
Samtidig håper alle at et fysisk landsmøte i Ålesund vil gå som planlagt, uansett har NKL Lands
styre en plan B, med gjennomføring digitalt.
Styret i NKL Trondheim skal jobbe kreativt med å finne eventuell alternative måter å gjennomføre
vårt årsmøtet og medlemsmøter på, skulle ikke situasjonen endre seg inn i 2021. Innspill taes i mot
med takk.

Men vi jobber selvsagt mot at vi kan gjennomføre årsmøte 13.februar 2021, Nordic Chefs Congress
2021 27-30 mai på Scandic Hell, smakmesse ved EC Dahls (utsatt til sept. 21) og deltakelse på NKL
landsmøte i Ålesund i mars.

Det har vært utfordriger med hjemmesiden til NKL, men medlemsregistrering skal nå være i orden på
nkl.no. Innloggingsfunksjonen er foreløpig nede da det skal gjøres service på sidene. Dette tar
desverre tid pga. den uoversiktlige leverandørsituasjonen.
Ikke nøl med å ta kontakt med styret ved spørsmål eller ved andre henvedelser!

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og Godt nytt år , og håper vi kan møtes i så snart som mulig
i 2021.

På vegne av styret Camilla Johansen Styreleder

*********

2019

Åpning av årets fiskerimesse 20 August , med HM Haakon Magnus til stede ved Kommunale lunch i Erkebispegården

Flotte medlemmer har tradisjons tro også i år gjennomført årets lunsj i Erkebispegården.

Tusen takk til alle som hadde mulighet til å være med!

*****************

Årsmøte for 2018

Frøya Hotell

Årets knivkoffert ble tildelt Espen Rønning, vel fortjent!

Årets unge medlem gikk til Nils Flatmark.

Nytt styre i NKL Trondheim:
Styreleder  Camilla Johansen
Nesteder Veronica Antonsen
Økonomileder Christian Tønnesen
Sekretær styret Stephanie Bang
Matmester Gøran Freiberg
Vara  Thomas Borgan
Vara  Espen Rønning

25-års nål ble tildelt til
Harry Ervik

Æresmedlem i NKL Trondheim

ble tildelt
Geir Rune Larsen

Et godt møte i fine omgivelser !

**********

Årsmøte for året 2017

Middag Årsmøte Credo

Årsmøte Lian

Tusen hjertelig takk til alle som med sin deltagelse bidro til at Årsmøtet i Trondheim Kokkenes Mesterlaug ble slik en flott opplevelse!
Vi er veldig fornøyd med at 50 medlemmer deltok på selve møtet og lunsjen ved Lian Restaurant lørdag formiddag og at hele 72 medlemmer og følge var med på årsmøtemiddagen i Restaurant Credos nye lokaler på Lilleby!
Vi hedret Thomas Glørstad med hederstegnet Cordon Bleu, 3 medlemmer fikk utdelt nål for 25 års medlemskap, Arne Knudsen, Siv Anita Sighaug og Bjørn Michelsen. Vår regnskapsfører gjennom mer enn 20 år ble også hedret med Rittum-bildet «Kokkefest».

Vi håper den store interessen holder seg frem til neste årsmøte og at vi ser mange av dere på møtene og aktivitetene våre i tiden som kommer.

Mvh Kyrre Dybdal, Oldermann.

Julen 2017

Laugsarbeid og jul har mye til felles, vi bruker mye tid sammen for at vi alle senere skal høste gleder av arbeidet vi legger ned sammen. Det er nå tid for å nyte godt av tiden vi har brukt med hverandre, det er tid for å hvile og lade batterier til nye dyster.
Jeg vil takke for året som har gått og for alle medlemmers, våre samarbeidspartneres og andre støttespilleres innsats for at lauget, faget og fremtidens fagutøvere stadig er i utvikling.
Nå håper jeg at julefreden har senket seg, at alle går julen og nyttåret tilfreds i møte, og at alle skal vite at det er vel fortjent!

Jeg vil ønske alle en fredelig jul og et godt nytt år!

Med varme hilsener
Kyrre Dybdal, Oldermann Trondheim Kokkenes Mesterlaug

 

«Laugsnytt» # 2 2017
Hei, og alt for lenge siden sist!
Vi har akkurat lagt sommeren bak oss og gått inn i en ny sesong, både for lauget, bransjen og matåret.
Lauget åpnet sesongen med et sopp- og nyttevekstkurs i området ved Theisendammen sammen med kursholder og biolog Tijana Gaijic. En enormt kunnskapsrik og festlig kursholder ga oss et innblikk i forskjellige vekster, for det meste sopp, helt fra vi forlot parkeringsplassen bak Byåsen Butikksenter, ved og rundt Theisendammen og tilbake igjen. Kurset ble avsluttet ved parkeringsplassen etter runden rundt dammen.
Tradisjon tro stod Lauget for serveringen av Trondheim Kommunes lunsj i fbm åpningen av fiskerimessen ved Trondheim Spektrum. Jeg må rette en stor takk til alle som deltok, på og utenfor selve arrangementet. Spesielt takk til arrangementskomiteen med Matmester Thomas Borgan i spissen og til Mads Elshaug og Prima som stilte kjøkkenet til disposisjon for prepping. Tilbakemeldingene på både mat og service var gode, og det er skal vi være stolte av. Spesielt stas var det også at H. M. Kronprins Håkon var tilstede.
Laugets medlemmer i Erkebispegården


Andre laugsaktiviter høsten 2017
27/9: Ung Restaurant, Trondheim
28. og 29/9: NM/A la Carte-messe, Bergen
29/9: Stort styremøte med Oldermenn, Bergen
17. og 18/10: Young Chef-samling, Oslo
17. og 18/10: samling for rekrutteringsansvarlige, Oslo
18/10: Rekruteringsaften for lærlinger, Strinda vgs
28. og 29/10: Trondheims Cup, lærlingekonkurranse
Nov./des.: TINE MatCup for vg2 elever

Nyheter fra NKL
Ny daglig leder

Nyansatt daglig leder Espen Wasenius

Torsdag 31. august hadde daglig leder Bodil Skjørestad sin siste dag ved NKL’s kontor i Stavanger. Hun har gått over til ny jobb hos Evan-Jones Norge. Vi takker for innsatsen og ønsker henne lykke til videre med nye utfordringer. Ny daglig leder er Espen Andreas Wasenius fra Moss etter at NKL mottok 15 søknader på stillingen. Ansettelsen fører til at NKL’s kontor flyttes til Kvadraturen i Tollbugata i Oslo. Vi kommer til å bli bedre kjent med Espen etter hvert og de som reiser til NM i Bergen vil kunne treffe ham der. Espen er utdannet kokk, har lang fartstid i K. M. Østfold inkludert flere verv der. En mann som med andre ord kjenner NKL godt fra før.

NKL’s vervekampanje
NKL vil premiere det laug med den beste vervekampanjen under neste Landsmøte i Bergen. TKM tar imot ideer og innspill med takk!
Kokkens dag
Kokkens dag markeres 20. oktober og NKL-utvalget Det Norske Kjøkken, ledet av Svein Magnus Gjønvik, ønsker å premiere det laug som har den beste aktiviteten/markeringen. Premien vil være kr 5000,- stor. Ingen kriterier er foreløpig gjort kjent. Styret vil jobbe med saken, men om noen har tanker eller ideer er det bare å meld i fra.

Reise til NM i Bergen?
I forbindelse med NM i Kokkekunst i Bergen minner vi om at det er mulig å søke reisekassen for å kunne reise til Bergen og overvære konkurransen.
I tillegg har styret vedtatt å gi reisestøtte på kr 2500,- for de som reiser til Bergen i den forbindelse. Søknaden må sendes styret før avreise, og eventuell støtte utbetales i etterkant av dokumenterte reiseutgifter er fremlagt styret. Søknaden sendes Oldermann på mail kyrred@gmail.com
Rom kan bestilles ved Scandic hotellene Ørnen, Byparken og Bergen City. Benytt bookingkode PROMO10B for 10 % rabatt.

Medlemsmøter høsten 2017
Styret har satt opp følgende datoer og tema for høstens medlemsmøter
Mandag 2/10: Hengesak fra Årsmøtet, statutter reisekasse, samt andre aktuelle laugssaker.
Mandag 27/11: Lutefiskaften!
Tidspunkt og steder for medlemsmøtene blir annonsert.

Norgesmesterskapet i kokkekunst
foregår i Bergen 28. og 29. september
Trondheim er representert med 3 deltagere under NM i Kokkekunst i Bergen.
Kjell Patrick Ørmen Johnsen
jobber til daglig ved Restaurant Credo og er også en del av det Norske Kokkelandslaget.
Frida Netland Berge
deltar for 2. år på rad under NM. Hun jobber nå hos Roar Hildonen ved 2 Rom og Kjøkken. Hun har tidligere jobbet ved bl.a. Vaaghals i Oslo.
Odd Ivar Jørgensen
jobbet inntil nylig for NordØst men er nå en del av teamet hos Trond Åm og Nina Karlsen ved Almas i Prinsensgate.

NM-oppgaven
Kandidatene skal lage en lakto-ovo vegetar-rett til forretten med råvarer som gjøres kjent 24 timer før konkurransen.
Hovedretten skal bestå av lammeribbe med ytrefilet og nyrer eller brissel.
Valrhona økologisk melkesjokolade, rødbeter og TINE seterrømme skal inngå i desserten.

 

Norges Cup og TINE MatCup
Siste helgen i oktober arrangerer vi Trondheimscup med uttak til Norges Cup i Stavanger. I månedsskiftet november/desember arrangeres regionale finaler i TINE MatCup rundt omkring i landet, og forhåpentligvis får vi sjansen til å gjøre det også i år. Norges Cup for kokk- og servitørlærlinger og TINE MatCup arrangeres parallelt i Stavanger siste helgen i januar. TKM har sterke tradisjoner når det kommer til begge konkurransene, i fjor gikk et lag fra Credo nesten til topps med en flott 2. plass i Norges Cup etterfulgt av et lag fra Scandic Nidelven. TINE MatCup ble i fjor som flere år tidligere vunnet av et lag fra Strinda vgs.
Første oppdatering i denne saken kommer i etterkant av Trondheimscup 28. og 29. oktober.
Vinnerlaget i forrige TINE Matcup, VLM fra Strinda vgs