Om oss

Om Oslo lauget

NKL Oslo er en forening for kokker

NKL Oslo (Kokkenes Mesterlaug), Oslo ble stiftet den 7. mai 1934 og er landets eldste og snart største laug innenfor faget.

Vi avholder medlemsmøter ca. en gang i måneden, hvor vi har faglige interessante temaer i form av foredrag, matdemonstrasjoner, diskusjoner og hyggelig sosialt samvær.
Møtene holdes som regel hos forskjellige av våre medlemsbedrifter eller hos våre samarbeidspartnere.

Kokkenes Mesterlaug, Oslo er en politisk nøytral organisasjon som har som formål å jobbe for kokkefagets fremme. Vi arbeider aktivt for opplæring og utdanning, arrangerer konkurranser for lærlinger og kokker og tar på oss forskjellige arrangementer for å profilere kokkefaget for publikum, næringslivet og departementer.

På landsbasis er det 22 laug, fra Svalbard til Sørlandet, alle er organisert under Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).
NKL er lokalisert i Stavanger, det er to faste stillinger, og et landstyre som er valgt for to år om gangen.

Vår store utfordring er å få med oss unge fagutøvere, og forme lauget til en forening som er interessant for disse.

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) er vår landsorganisasjon, der vi har en ansatt administrasjonsansvarlig som er plassert i Stavanger, i samme lokaler som Gastronomisk Institutt.
Alle laug møtes minst 2 ganger i året, dette er under NM i Kokkekunst i Ålesund og på et lands- eller representantskapmøte på et valgt sted. Alle medlemmer har mulighet til å være tilstede, enten man vil reise på eget initiativ eller representerer sitt laug eller komite gjennom et påtatt verv.

NKL er medlem av Nordisk Kjøkkenchef Federation, som består av to medlemmer fra hvert av de Nordiske landene.
Det er president og visepresident i NKL som representerer Norge.
Les mere om Nordisk Kjøkkenchef Federation ved å klikke her.
NKL er også medlem av WACS (World Association of Cooks Societies)
Les mere ved å klikke her
Hvem kan bli medlem?

Vi ønsker alle kokker med fagbrev velkommen som medlem.
Er du lærling og gjerne vil være medlem, kan du melde deg inn som juniormedlem. Juniormedlemmer har ikke stemmerett og betaler kun halv kontingent, men ellers samme rettigheter som andre medlemmer.
Kontigenten er på kr 1100,- pr. år, og du mottar 8 utgaver av vårt fagblad «Kjøkkensjefen».