Tilbake

Det har vært stor interesse for konkurransen Årets grønne kokk, som går av stabelen 10. februar på SMAK 2017. En lukket fagjury har hatt jobben med å ta ut 6 finalelag og et reservelag. Det var mye å velge i. 13 lag sendte inn sin konkurransemeny, innen fristen, som var i slutten av november. Kvaliteten på innsendte bidrag er det ikke noe å si på. Det er utrolig mange kreative retter på et høyt nivå, mye spennende og innovativt, så det er bare å glede seg til 10. februar. 

Disse lagene, 2 faglærte kokker på hvert lag, er tatt ut til å konkurrere: 

Nina Kristoffersen, Statholdergaarden

Joachim Lindgren, Statholdergaarden

 

Daniel Rosvold, Soria Moria hotel og konferansesenter

Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria hotel og konferansesenter

 

Jørgen Andre Ravneberg, SentralenMat AS

Erlend Soltvedt, SentralenMat AS      

                      

Frida Netland Berge, Kulinarisk akademi

Hanne Nielsen, Strand restaurant

 

Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss

Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss

 

André Larsen, Hotel Lofoten

Espen Ramnesstedt, Restaurant Smak, Tromsø

 

Reservelag:             

Tor Ivar Berg, Gastro Catering, Oslo

Steven Man Cheung, Gastro Catering, Oslo

 

Oppgaven for Årets grønne kokk 2017:

Oppgaven denne gang er å lage en 4-retters meny for 12 personer. Konkurransetiden er 3 timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melk kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå, utover det står de fritt til å velge fra den grønne sektoren:

 

Rett 1. Suppe. Kål og eple skal inngå.

Rett 2.  Hovedrett. Beter skal inngå.

Rett 3.  Street food. Poteter og løk skal inngå, og skal spises håndholdt.

Rett 4. Dessert. Fennikel og sjokolade skal inngå.

 

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

Kokkekonkurransen Årets grønne kokk arrangeres 10. februar på SMAK 2017, for 7. gang.

 

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen SMAK 2017.

Kontaktperson Toril Gulbrandsen toril@frukt.no