Prisen som Årets Kjøkkensjef 2015 gikk til Heidi Bjerkan.
Heidi har betydd mye for lokal miljøet, både i restaurantmiljøet og for matkulturen.
Hun er opptatt av godt læringsmiljø og har i dag 4 kokkelærlinger av totalt 15 ansatte.
Heidi sin store drøm i barndommen var å bli pilot, men etter en uke utplassert på en kafe i Østbanehallen tok drømmen en annen retning.
Fasenasjonen over kjøkkenet og maten gjorde valget enkelt, det var kokk hun skulle bli.
Heidi har bred erfaring, alt fra å tilberede mat på slottet, hun har jobbet på svære skip, topp jobber på en rekke restauranter og Tv programmer.
Heidi er svært opptatt av økologisk mat og er ofte å finne på gårder der hun jobber med dyrene og vet dermed absolutt hva hun prater om når maten blir presentert på tallerekn.
Credo restauranten som Heidi har sitt daglige virke på dyrker sine egne grønnsaker og de klarer å produsere 80% av grønnsakene selv som er biodynamiske.
Alt Heidi gjør har en baktanke og en filosofi. i 2015 når det ble arrangert matfestival i Trondheim hadde restauranten ett samarbeid med lokale gårder så mannen i gaten fikk smake gode retter til en billig penge.
Heidi er et raust menneske som byr på seg selv for at gjestene skal få en optimal mat opplevelse, hun er tilstede for sine ansatte og lærlinger og viser stort engasjement.
NKL gratulerer Heidi Bjerkan