Det var stor konkurranse om de 6 plassene på det nye Kokkelandslaget Community
Catering, som skal representere Norge i IKA Culinary Olympics, Stuttgart i februar 2020.
Den internasjonale benevnelsen og konkurransekategorien har gitt navnet til landslaget.
Deltakere er valgt ut av en utvelgelsesjury på fire personer, bestående av:
NKL daglig leder; Espen Wasenius, NKL Visepresident; Kim Håvard Larsen, ansvarlig for
NKL Landslagene; Kjetil Gundersen og leder av NKL Faglig utvalg; Erlend Gitsø.
De 6 deltakerne er:
Thomas Ekenes-Fosback, Grilstad Storkjøkken, Oslo
Inger Renathe Østmo, ISS WORLD, Oslo
Christian Mathiassen, TOMA Gruppen, Rogaland
Christopher Jarodd, bRest bedriftsrestauranter, Oslo
Anita Stene, Compass Group /Eurest, Oslo
Sara Osuma, Hegstad & Blakstad, Trondheim
Grunnlag for søkerprosessen:
For å kunne bli med på landslaget må kokkene:
• Ha fagbrev i kokkfaget, institusjonskokkfaget eller i konditorfaget og ha en bred
bakgrunn innenfor definisjonen av Community Catering (personalrestaurant,
kantine, institusjon eller catering)
• være forberedt på å bruke mye tid på trening, konkurranse samt utføre gjenytelser
til sponsorer
• være gode lagspillere
Ved å være en aktiv kokk på landslaget får de erfaring og opplevelser som er uforglemmelige!
I et aktivt konkurransemiljø får de utfordret seg både faglig og sosialt, og en unik
mulighet til å bygge gode relasjoner og nettverk for fremtiden.
De blir aktive ambassadører og viktige forbilder for kokkefaget, og vil fremstå som en
spydspiss og inspirasjonskilde i sitt fagmiljø. Arbeidsgiverne får stolte landslagskokker
i sine team!
Deltakerne er alle medlemmer av Norges Kokkemesteres Landsforening.