Norges Kokkemesteres Landsforening arrangerer en rekke konkurranser innenfor kokk- og servitørfaget.

Det er to ungdomskonkurranser hvert år der kokk og servitørlærlinger konkurrerer i Norges Cup og elver konkurrere i TINECup
For faglærte kokker er det NM, Nordic Chef, Global Chef Challenge, VM og OL.

I OL og VM er det kokkelandslagene som representerer Norge.
Kokkene konkurrerer internasjonalt annet hvert år.

For mer info les  konkurranseregler

Dommerskjema:

Smaksdommer for egne notater 1-6

Smaksdommer for egne notater 7-12

Smaksdommer for egne notater 13-18

Plassdommer skjema for egne notater 1-6

Plassdommer skjema for egne notater 7-12

Plassdommer skjema for egne notater 13-18

Dommerskjema summering

Dommersummering exel

NM i Kokkekunst

 

NM i Kokkekunst en individuell konkurranse der vinneren i 2018 går videre til

  • Veien til Årets Kokk og Årets Kokk 2019

Oppgave NM i kokkekunst 2018

Du skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer.

Forrett:
Hel piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra/Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot.

Hver kandidat får 4 stk piggvar og 2 stk taskekrabber

Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.

Hovedrett:
Ytrefilet av av urfe med fettkappe og mørbrad av urfe. Norsk rosettkål, Norsk Svartkål og TINE Kvitseidsmør.

Hver kandidat får 1,4 kg Ytrefilet med fettkappe av urfe, varenummer 402821 og ca 1,0 kg mørbrad av urfe, varenummer 402841

Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

Dessert:
Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, Norsk hokkaidogresskar fra Østfold, Lime, Sitron og Appelsin.

Hver kandidat får 1 kg Caribe 66 %

1/2 kg TINE seterrømme

1/2 kg Hokkaidogresskar

Retten skal bestå av Caribe, Tine Seterrømme og Hokkaidogresskar som hovedråvare. Sitrus som må inngå men ikke bruke alle sorter

Råvareliste NM 2018:
Alle deltakere sørger selv for sine råvarer utover hovedråvarene som er oppsatt i oppgaven. Hovedråvarene deles ut konkurransedag, da med lik mengde til den enkelte deltaker.

Konkurranseavgift er kr. 6000.- pr deltager, kr 5000.- faktureres den enkelte deltager, da kr. 1000.- kan brukes til egne, medbragte råvarer.

Vi ber dere selv kontakte leverandørene for avtale om leveranse av de nødvendige råvarene dere trenger for gjennomføringen, dette utover hoved råvarene og standard tørrvare.
På selve arenaen vil nødvendig standard frukt og grønt, meieri og tørrvarer være tilgjengelig.

Påmelding til NM i kokkekunst:
For bindende påmelding lages en utførlig beskrivelse av en 3-retters meny til 12 personer servert på Figgjo Porselen.
Menyen komponeres ut fra beskrevne råvarer og tilberedningsmetoder.

Skrift type: Calibri, str. 12pt. Påmeldingen sendes på e-post. Det skal ikke fremkomme informasjon som kan knyttes til din identitet i menyoppgaven. Bruk mail adresse espen@nkl.no

 I tillegg skal påmeldingen inneholde:
Personlige opplysninger: Navn, adresse, bedrift, telefon privat og jobb, e-post, dette leveres på eget ark.
Kopi av fagbrev (digitalisert)
Størrelse på kokkejakke
Annen informasjon ifølge påmeldingsskjema
Digitalt bilde av deg i kokkeuniform
Navn på Commis ( kopi av Lærlingkontrakt )
Menyen med bilder sendes NM i Kokkekunst , Norges Kokkemesteres Landsforening innen 15 mai 2018 kl 24.00

Innen medio juni vil en lukket uttaksjury vurdere de innsendte bidragene anonymt. 12 deltakere vil bli valgt ut.
I tillegg vil det bli tatt ut 2 kandidater som trer inn dersom noen skulle falle fra.

Fjorårets vinner er tittelforsvarer.
Alle som har sendt inn oppgave til bedømming, vil bli kontaktet av NM-leder, og navnene på årets konkurransedeltakere gjøres deretter kjent for pressen.

Om finalen
Det er vedtatt at NM skal ha 12 deltagere i to finaler over 2 dager, med 6 finalister på dag 1 og 6 finalister på dag 2
Den av kandidatene med høyest poengsum blir vinner av NM i Kokkekunst 2018.

Reisekostnader
Deltakerne må selv dekke sine reisekostnader tur/retur Trondheim.

Deltakeravgift er kr. 6000.- av dette betaler deltaker kr 5000.- og de resterende kr 1000.- benyttes til inndekning av egne råvarer til konkurransen
Avgiften dekker overnatting fra tirsdag til fredag. Det vil være dobbeltrom slik at dere kan bo sammen med commis.
Hvis det er deltakere fra arrangørby, er det beregnet at denne bor hjemme.
Avgiften dekker også bespisning under Get together samt NM-banketten.

Dersom noen ønsker å kjøpe ytterligre billetter, gå inn på tkmkokk.no og bestill direkte fra arrangørlauget.
NM-styret oppfordrer deltakerne å ha med ”pent antrekk” til NM-banketten.

På Get Together tirsdag 25.sept kl 1930, i Scandic Nidelvens resataurantavdeling presenteres også årets NM deltagere.

Bedømmelse etter nye WACS regler

Plass /Kjøkken dommer.
Mise en place og hygiene 10 poeng
Korrekt yrkesmessig håndverk 30 poeng

Smaksdommere
Anretning og presentasjon 10 poeng
Smak 50 poeng
Ved for sen eller tidlig presentasjon av rettene trekkes 1 poeng per minutt per dommer. (inntil 5 poeng )

Spørsmål og svar NM i Trondheim  2018

Vi har fått spørsmål fra en kandidat om å ta med seg egen Rational og Chill Blaster.
Svaret er: Det er kun utstyr levert av Elektrolux som kan brukes. Det skal være like forhold for alle kandidater og derfor er dette avvist.

IKA Culinary Olympics

OL er høydepunktet for landslagene, de trener i 4 år for å kunne yte på topp nivå. Norge er en nasjon som ofte hevder seg på pallen.
Neste IKA Culinary Olympics  arrangeres i Stuttgart,Tyskland – 15. -19.februar 2020.

VM, World Culinary Challenge

VM arrangerers hvert 4 år, å vinne en seier sammen med laget som en har trent med i 4 år gir en enorm glede, uttaler gjengen på landslagene. Neste VM er i 2018.

Norges Cup

Årlig konkurranse for lærlinger innen kokk- og servitørfag.
Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i finalerundene.
22 laug kan stille med lag til Norgescup. Laug som har mer enn 13 lag eller flere påmeldt til regional konkurranse kan stille med to lag. Hvert lag består av to personer pluss lagleder. Cupen ble først arrangert i 1989. Med unntak av 1990 er samtlige finalerunder blitt avholdt i Stavanger. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende samt tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen. Vinnerne kvalifiseres automatisk til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger

Finn lenken til Norgescup her :

http://www.norgescup.com/

 

TINE MatCup

TINE MatCup er en kokkekonkurranse for kokke- og servitørelever på VG2-trinn ved videregående skoler over hele landet,
som arrangeres av NKL i samarbeid med TINE.
Bakgrunnen for kokkekonkurransen er å motivere unge fagutøvere og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget.
Konkurransen er lagt opp som en lagkonkurranse hvor lagene, bestående av to kokkelever og en servitørelev, kvalifiserer seg gjennom en menykonkurranse. Det blir avviklet inntil seks semifinaler bestående av inntil 5 lag. Hvor semifinalene avvikles, blir offentliggjort så snart juryen har tatt ut semifinalistene. Vinnerlaget fra hver semifinale går deretter videre til nasjonal finale i Stavanger

 

Frist for registrering av lag er  20. september 2018

Frist for innsendelse av oppgaven er 1. oktober 2018

Hvem som går videre til semi-finalene blir offentliggjort den 15 oktober 2018

 

 

Les mer om TINECUP her http://www.tine.no/tinematcup

http://nkl.no/wp-content/uploads/2018/08/Råvareliste-TINEMATCUP-2019EAW.pdf

http://nkl.no/wp-content/uploads/2018/08/2018_Tine-cup-brosjyre_spreads-1.pdf

http://nkl.no/wp-content/uploads/2018/09/MAL-TINECup-2018-19-1.docx

http://nkl.no/wp-content/uploads/2018/10/SPØRSMÅL-OG-SVAR-TINE-MATCUP-2018-19-1.docx

http://nkl.no/wp-content/uploads/2018/11/servitør-dommeskjema-TINE-Matcup.pdf

Nordic Chef

Nordic Chef er en årlig individuell konkurranse og det er vinneren av NM som får representerer Norge.

Global Chef Challenge

Global Chef Challenge er en individuell konkurranse. Konkurransen holdes i flere kategorier.
Global Chefs, Global Pastery, og Young Chefs

Wacs godkjente dommere

A dommere
– Jørn Lie
– Kjetil Gundersen
– Svein Magnus Gjønvik
– Sven Erik Renaa

B dommere
– Alexander Berg
– Anna Robsham
– Anne Dorthe Magnus Ask
– Arnt Skjerve
– Atle Lura
– Aud Våge Johansen
– Bjørn Christian Østrem
– Kristine Øvrebø
– Espen Aunaas
– Espen Vesterdal Larsen
– Frode Selvaag
– Geir Magnus Svae
– Gerhard Kejzar
– Halvor Ellingsen
– Jan Kåre Johansen
– Jostein Medhus
– Kim Håvard Larsen
– Martin Sveian
– Rune Larsen
– Sigrid Rafaelsen
– Siv Støfringstøl
– Stian Christoffer Moen
– Bodil Erdalsdahl
– Tomas Karlsen
– Tommy Raanti

– Heidi Toft