NKL er glade for at Jon Erlend Matre har takket ja til å bli ny kaptein for Kokkelandslaget Junior. Han har god landslagserfaring, med deltakelse i tre tidligere mesterskap for De Norske Kokkelandslagene.
Foto: Jon Are Berg Jacobsen
Vi ha snakket med Jon Erlend og det er ingen tvil om at han er motivert for å bidra til å utvikle unge kokketalenter i neste landslagsperiode.
— Det er en stor ære å få lov til å være kaptein for Det Norske Kokkelandslaget Junior. Jeg synes det er utrolig stas å få lede neste generasjons stjernekokker frem mot OL i 2028, og jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang med oppgaven.
— Som kaptein ønsker jeg å bidra til å skape et lag som er sammensveiset og jobber godt sammen, både på og utenfor kjøkkenet. Å konkurrere som et lag er noe helt nytt for de fleste, men jeg tar med meg fem års erfaring fra landslaget og vet hvor viktig samspill, kommunikasjon og trygghet er for å prestere på topp.
— Mine tanker som ny kaptein er at det viktigste jeg kan gjøre, er å legge til rette for at hver enkelt får utvikle seg og skinne – samtidig som vi bygger et lag der alle drar i samme retning. Jeg vil sette fokus på fellesskap, læring og lidenskap for faget. Å være kaptein handler ikke bare om å lede, men også om å lytte, støtte og motivere.
Audition 22. juni
8 nye utøvere skal plukkes ut fra en gjeng unge talenter, under 25 år. De unge kokkene skal vise frem sine ferdigheter på audition på landslagskjøkkenet på BAMA, søndag 22. juni.
— Forventningene mine til audition er høye – jeg tror vi får møte mange flinke, unge kokker med stort potensial. Det blir spennende å se hva slags signaturretter de presenterer og hvordan de takler stresstesten. Jeg tror alle som stiller til audition har det som skal til for å være med, så utfordringen blir å sette sammen det laget som både har høyest nivå og fungerer best som gruppe.
Gullambisjoner
Hva er dine personlige mål for De Norske Kokkelandslagene?
— Som kaptein for Juniorlandslaget er målet mitt klart: Vi skal kjempe om edelt metall i Culinary Olympics 2028. Jeg har vært med og tatt sølv to ganger før, så drømmen om å stå øverst på pallen lever sterkt. Ingen norske juniorlag har vunnet sammenlagt gull i OL eller VM tidligere, og det hadde vært utrolig stort å være med å skrive historie sammen med laget. Men viktigst av alt er at vi bygger et lag som jobber hardt, støtter hverandre og utvikler seg sammen – så kommer resultatene som en konsekvens av det.
Jon Erlend har allerede en imponerende konkurranse-merittliste:
2. plass, Culinary World Cup 2022 – Visekaptein, Kokkelandslaget Junior
2. plass, Culinary Olympics 2020 – Kokk, Kokkelandslaget Junior
3. plass, Culinary World Cup 2018 – Commis, Kokkelandslaget
3. plass, Nordisk mesterskap for lærlinger, 2018
1. plass, ASKO Servering Norgescup 2018
3. plass, Gourmet Young Masterchefs 2017, Hong Kong
1. plass, Tine MatCup 2016