Flere av NKLs foreninger gjennomfører Minichefs-kurs gjennom året. I juni arrangerte Norske Kokkers Landsforening – Møre og Romsdal sin populære sommerskole for unge kokkespirer på Borgund videregående skole i Ålesund. Tilbudet retter seg mot barn og ungdom i alderen 10–15 år som har interesse for matlaging og ønsker å lære mer om kokkefaget.
Et inspirerende matkurs
Minichefs-kurset gir deltakerne muligheten til å utforske matens verden sammen med profesjonelle kokker. Gjennom uken lærer barna å lage alt fra frokost og matpakker til hverdagsmat og festmåltider – med fokus på norske råvarer, god kjøkkenhygiene og personlig mestring. Kurset avsluttes med en festmiddag der deltakerne får vise frem sine ferdigheter for familie og foresatte.
15 spente deltakere
Det var 15 spente minichefs-deltakere som møtte opp på sommerskolen. De fikk utdelt minichef-utstyr + kokebok og kokkekniv som foreningen spanderte. De startet hver dag med frokost, før de gikk gjennom dagens program. Det var lagt opp til et variert program, med alt fra pølselaging til filetering av fisk. Det hele kulminerte med restaurant der minichefene fikk invitere to gjester hver. Elevene serverte fiskesuppe med gakkhobrød, etterfulgt av braisert kalvenakke med rotmos, og tilslørte bondepiker til dessert. På slutten av kurset fikk alle utdelt diplom. NKL håper å møte dem igjen over grytene ved en senere anledning, feks i NKLs KokkeCampus, eller på TINE Matcup.
Mer enn bare mat
Minichefs er ikke bare et matkurs – det er en arena for mestring, kreativitet og sosialt fellesskap. Deltakerne får også innsikt i kokkeyrket og mulighetene innen restaurant- og matfag, noe som kan inspirere til videre utdanning og karrierevalg. Initiativet er en del av NKLs nasjonale rekrutteringsarbeid, og samarbeidet med bl.a. lokale ildsjeler, skoler og NKLs samarbeidspartnere, gjør det mulig å gjennomføre denne aktiviteten i flere av NKLs foreninger.
Lokalpressen var med
NRK Møre og Romsdal var med og laget en liten reportasje fra Minichefs sommerskolen. Se filmsnutten her:
NRK Møre og Romsdal – minichefsreportasje
Følg NKL Minichefs på Instagram for flere innlegg