Tirsdag 23. september 2025 samles noen av Norges fremste konkurransekokker i Stavanger Konserthus for å konkurrere om tittelen Årets Kokk – en seier som gir vinneren billett til å representere Norge i Bocuse d’Or Europe 2026 og verdensfinalen i Lyon 2027. Med fire sterke kandidater og et dommerpanel bestående av gastronomiske stjerner, er alt klart for kokkekamp!
Foto: Odd Mehus for Bocuse d’Or Norge/Stiftelsen Norsk Gastronomi
Selv om dette ikke er et NKL-arrangement, er Norske Kokkers Landsforening godt representert på arenaen. Tre av kandidatene, sammen med noen av sine «team-mates» har fartstid fra De Norske Kokkelandslagene, og Eli Anne ble av NKL kåret til Årets Young Chef 2023. Dessuten er NKL Rogaland involvert i riggingen av konkurransekjøkkenet i konserthuset, da de bistår NKLs hovedpartner, Electrolux Professional, med dette.
NKLs Young Chef-ambassadører vil også være til stede på arrangementet, med egen stand ved inngangen. Her kan du slå av en prat med unge, engasjerte kokker som brenner for faget og for å bygge fellesskap blant neste generasjons matkunstnere. Ambassadørene jobber aktivt med å skape arenaer for faglig utvikling, inspirasjon og nettverk for kokker under 25 år. På standen får du vite mer om Young Chef-programmet, kommende aktiviteter og hvordan du selv kan bli med.
Kandidater, team og kjøkkenrekkefølge
Team Espeland – kjøkken 1
Aron Espeland, souschef ved Brasserie France, Oslo. Merittlisten er lang, Aron vant bl.a. OL-gull med De Norske Kokkelandslagene i 2020.
Commis: Synva Gjerde, var medhjelper på De Norske Kokkelandslagene under OL 2024.
Coach: Eline Sofie Sunde, frilanser og utøver på De Norske Kokkelandslagene siden 2023.
Team Vartdal – kjøkken 2
Aleksander Løkkeberg Vartdal, kreativ utvikler og matfaglig leder i Thon Hotels. Har også en lang merittliste, og tok bronse med De Norske Kokkelandslagene – Junior i 2018.
Commis: Lea Friis-Henriksen, kokk i Thon Hotels, og medhjelper på De Norske Kokkelandslagene – Junior, som tok sølv i OL 2024.
Coach: Tim Alexander Ekblad, daglig leder ved Arakataka og Bistro Fourrage, Oslo
Team Sundset – kjøkken 3
Eli Anne Rosvold Sundset, souschef ved Tollbua i Trondheim. Vant Årets unge kokk 2023.
Commis: Ivar Follinglo Moe, junior souschef ved Fagn, Trondheim
Coach: Mette Beate Julius, kjøkkensjef og medeier ved Le Bistro, Trondheim
Team CAP – kjøkken 4
Christian André Pettersen, daglig leder Alter Ego i Sandnes. Svært merittert i Årets Kokk-sammenheng, men også VM-sølv i 2010 med De Norske Kokkelandslandslagene – Junior.
Commis: Hanna Korvald, kokk ved Spiseriet i Stavanger Konserthus
Coach: Sebastian Gibrand, Driver Gibrand/Sjöberg.
Som juryleder Ørjan Johannessen sier:
«Første kjøkken ut setter standarden – siste kjøkken kan løfte smakene ekstra. Men til syvende og sist er det smaken som teller.»
Dommerpanelet
Årets dommerpanel består av noen av de mest meritterte kokkene i Norge og Norden, både individuelt, og flere av dem – sammen med De Norske Kokkelandslagene. Juryleder: Ørjan Johannessen, Bent Stiansen, Terje Ness, Lars Erik Underthun, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Gunnar Hvarnes, Christopher W. Davidsen, Filip August Bendi og Håvard Werkland, Kari Innerå, Heidi Bjerkan og Mikael Svensson. Disse dommerne skal vurdere både tallerkenrett og fat, med fokus på smak, teknikk, estetikk og råvarebruk.
Kjøkkendommere: Kenneth Toft-Hansen og Kjetil Gundersen.
NKL ønsker alle kandidatene og Stiftelsen Norsk Gastronomi/Bocuse d’or Norge lykke til med konkurransen!
Se praktisk info om arrangementet HER