På bakgrunn av den overveldende, positive responsen fra både deltakere, instruktører og samarbeidspartnere, bekrefter NKL og BKLF at både KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus kommer tilbake 21-26 juni 2026.
Totalt 30 engasjerte matfagelever VG1 fra hele landet samlet seg i Oslo i juni for å delta på KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus – to inspirerende sommerskoler arrangert av henholdsvis Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF). Deltakerne fikk fem intense og lærerike dager fylt med faglig fordypning, samarbeid og kreativ utfoldelse, for å bygge nettverk og få inspirasjon for videre utdanning og en livslang karriere innen mat- og måltidsbransjen.
Tittelfoto: fv. Kyrre Dybdal, rektor for KokkeCampus og Einar Martin Kålen, rektor for Baker- & KonditorCampus.
Resultatet? En uke fylt med mestring, motivasjon og matglede – og en ubetinget suksess.
Baker- & KonditorCampus ble arrangert for første gang i år, etter inspirasjon fra NKL, mens det var 5. året på rad for NKLs KokkeCampus. Dette samarbeidet styrker rekrutteringen til hele bransjen, det viser at matfagene er mangfoldige og fulle av muligheter. Vi bygger fellesskap og tverrfaglig forståelse, vi øker synligheten og slagkraften, og skaper en sterkere, matfaglig kultur.
Fulltreffer for faglig utvikling og fellesskap
Elevene fikk bryne seg på utfordrende oppgaver, lære av noen av landets beste fagfolk og bygge nettverk med likesinnede ungdommer. Høydepunktene inkluderte MasterClasses med NKLs Landslagskaptein Håvard Onsøyen og Baker- og Konditorlandslaget, samt kåringene av Årets kokketalent og Årets baker- og konditortalent.
– Dette er noe av det mest inspirerende jeg har vært med på, sa en av deltakerne. Jeg har lært mer på én uke enn jeg trodde var mulig.
Suksessen gjentas i 2026
På bakgrunn av den overveldende, positive responsen fra både deltakere, instruktører og samarbeidspartnere, bekrefter NKL og BKLF at både KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus kommer tilbake 21-26 juni 2026.
– Vi viderefører suksessen, og vil fortsette å løfte frem unge talenter i matfagene, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.
En investering i fremtiden
KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus er mer enn bare sommerskoler – de er en investering i fremtidens fagarbeidere, viktige tiltak for å styrke rekrutteringen til matfagene og vise ungdom hvilke muligheter som finnes i bransjen. Med støtte fra samarbeidspartnere i mat- og måltidsbransjen, og engasjerte fagpersoner, får deltakerne en opplevelse som både styrker faglig selvtillit og gir minner for livet.
– BKLF ser frem til neste runde med Baker- & KonditorCampus, med engasjerte deltakere og høy faglig kvalitet – en viktig møteplass for fremtidens bakere og konditorer, sier Gunnar Bakke, direktør i BKLF.
Spørsmål om Campus’ene kan rettes til:
Espen Wasenius, daglig leder NKL, espen@nkl.no tlf 957 74 569
Gunnar Bakke, direktør BKLF, gunnar@bakerkonditor.no tlf 970 19 591
