Kvalifiseringsrundene i ASKO Servering Norgescup samler hvert år over 200 lærlinger fra hele landet. Målet er klart: å løfte frem fremtidens fagarbeidere og gi dem en profesjonell arena for å vise sine ferdigheter.

Alle bilder er hentet fra Facebook-innlegg fra konkurransene.


Hvorfor er konkurransen viktig?

ASKO Servering Norgescup er mer enn en konkurranse – det er et rekrutteringstiltak og et utstillingsvindu for bransjen. Kokkekonkurranser er også en arena for kompetanseutvikling, innovasjon og kvalitetsløft. Mange av Norges mest profilerte kokker og servitører startet karrieren her. Arrangementet drives på dugnad av NKL og engasjerer et stort nettverk av fagfolk som ønsker å løfte frem unge talenter.

Kvalifiseringer over hele landet

I år har 16 av NKLs foreninger arrangert kvalifiseringsrunder fra nord til sør. Vinnerlagene fra høstens kvalifiseringer har sikret seg plass i den prestisjetunge finalehelgen som arrangeres på Jåttå videregående skole i Stavanger 6.–7. februar 2026. Her møtes landets beste kokke- og servitørlærlinger til en nervepirrende kamp om tittelen Norges beste – og muligheten til å representere Norge i Nordisk mesterskap.

Dette er kokkelagene vi treffer i Stavanger:

ASKO Servering Sogn og Fjordane Fylkeskonkurranse for lærlinger / NKL Sogn og Fjordane
Glenn Nikolai Holen – Aleksandra Hotell i Loen og Alsadawood Patitanang – Gloppen Hotell

ASKO Servering Vestfoldmesterskap / NKL Vestfold og NKL Telemark
Kornelius J.S Christiansen og Theo W.S. Jønfoss – Victor Restaurant, Tønsberg
Anna Hacia – Jacob & Gabriel og Tristan O. Dobosz – Straand Hotel

ASKO Servering Sørlandscup / NKL Aust-Agder og NKL Sørlandet
Ruth Aurora Greva Sauvik og Sara Røsaker Reed – Smag og Behag Grimstad
Kenth Isak Katerås og Kasper S. Hustad  – Håndverkeren, Kristiansand

ASKO Servering Møre og Romsdal Lærlingecup / NKL Møre og Romsdal
João Vi. Borret og Aurora Håseth-Eik – Molde Fjordhotell

ASKO Servering Trondheimscup / NKL Trondheim
Sverre Ø. Havdal – Spontan Vinbar/Saga Restaurant og Øystein L. Gangstø – Tollbua
Tuva Staff og Sienna Dahle Pedersen – Tollbua

ASKO Servering Nord-Trøndelagscup / NKL Nord-Trøndelag
Johannes Kvamseng og Mille Brennvoll Langøy – Øyna Kulturlandskapshotell

ASKO Servering Buskerudmesterskap / NKL Buskerud
Mikkel Wang og Cheska Alianza Mae – Brasserie Fengslet, Hønefoss

ASKO Servering Rogalandscup / NKL Rogaland
Janet Tverback og Lisa Domke Kyllingstad – Restaurant K2
Amalie Eilerås – Spiseriet og Rakel Hølland – Fish & Cow

ASKO Servering Bergenscup / NKL Bergen
Frida Øverås Isdahl og Lucas Strømsli – Equinor

ASKO Servering Innlandetcup / NKL Innlandet
Pimpakan Kumhaeng – Frichs Hotel Hamar og Nichaphong Phutphong – Terningmoen /Forsvaret

ASKO Servering Jotunheimencup / NKL Jotunheimen
Adrian F. Bratseth – Vianvang og Marx Solheim – Brimibue

ASKO Servering Østfoldmesterskap / NKL Østfold
Hijara Du Meco – Kumlegaarden og Nikolai Thinakorn Simonsen – The Well

ASKO Servering Norgescup-kvalifisering / NKL Narvik
Eline Y. Bjørndal og Kamilla Lindgård Olsen – Hurtigruta

ASKO Servering Troms lærlingecup / NKL Troms og NKL Harstad
Kajtek Petryka – Restaurant Smak og Silje M. Antonsen-Seljevoll – Sykehuskokkene UNN
Alisa Jordan og Nora Chetula – Umami, Harstad

ASKO Servering Oslo og Akershuscup / NKL Oslo
Emil Wetrhus og Robaem Zeratsion – Stock
Andrea Bakken og Sivert Skjellerud – Statholdergaarden

ASKO Servering Haugalandscup / NKL Haugalandet
Elias og Isak – Level Mathuset

 

Vi ønske alle lagene masse lykke til i Stavanger i februar!