Rekruttering til kokkeyrket

Norske Kokkers Landsforening (NKL) har gjennom mange år arbeidet målrettet for rekruttering til mat- og måltidsbransjen, basert på gode aktiviteter med kokkefaglig innhold

Barn og unge skal gjennom forskjellige aktiviteter oppleve matglede, bli inspirert og motivert til å velge utdanningsprogrammet Restaurant- og Matfag. Norske Kokkers Landsforenings mål er at de velger en livslang yrkeskarriere i kokkeyrket.

NKL er en av flere organisasjoner som de siste årene har deltatt i det digitale, nasjonale rekrutteringsprosjektet SMAK DEG FREM med økonomisk støtte fra Landbruks- og matdepartementet. Prosjektet har jobbet målrettet med en nasjonal rekrutteringskampanje for å øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen, med stor suksess.

NKL er opptatt av å fremme praktiske og fysiske aktiviteter for barn og unge. Der møtet mellom mennesker påvirker den enkelte ungdom og foreldres valg om utdanning. Fysiske aktiviteter skal sammen med digital, tilgjengelig informasjon, gi det beste grunnlag for et riktig utdanningsvalg.

NKL opprettholder fokuset på vellykkede rekrutteringstiltak, og jobber videre med å forsterke enkelte rekrutteringsaktiviteter, for at det fortsatt skal fenge ungdommene i målgruppen.

 

Norske Kokkers Landsforening har utviklet flere gode rekrutteringstiltak

MiniChefs – for barn og unge i alderen 10-15 år
Et matgledetilbud til barn og unge i alderen 10-15 år, med søkelys på gode matopplevelser sammen med profesjonelle kokker i Norske Kokkers Landsforening

KOKKECAMPUS – sommerskole for elever på RM mellom VG1 og VG2
En kickstart på VG2, og nettverksbygging mellom elever fra hele landet og NKLs samarbeidspartnere.

TINE Matcup – for kokk- og servitørelever på VG2
Et samarbeid mellom TINE og NKL, der elevlag fra hele landet får utfordret seg i en konkurransesetting, som gir inspirasjon og motivasjon mot læretid og fagbrev.

KIKY – Kvinner i Kokkeyrket
KIKY ønsker å motivere og inspirere flere jenter i alderen 14-16 år til å velge matfaglig utdanning og bli kokk. Vi ønsker at matinteresserte jenter, og deres foreldre, skal få nok kunnskap til å virkelig vurdere kokkefaget som yrkesvei.

NKL Young Chef
Nettverket for faglærte kokker under 25 år.

BLI KOKK NÅ!

Vil du bli kokk, og ønsker mer informasjon om yrket og utdanningsløpet?
Her er noen gode nettsider som forteller mer om utdanning innen Restaurant- og Matfag, og alle mulighetene et fagbrev kan gi deg:

FORM – opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag

Presentasjon av utdanningsprogrammet Bli Kokk, med hele 11 utdanningsretninger på utdanning.no

NHO reiseliv lanserte i 2021 nettstedet SMAK DEG FREM Bli med på innsiden og bli kjent med mulighetene! Restaurant – og Matfag handler ikke bare om hva du blir, men hva du lærer.

Vilbli.no Fylkenes informasjonstjeneste for søkere til videregående opplæring