Tilbake

Kristine Hartviksen er et flott forbilde for jenter som brenner for kokkefaget. Hun var NKLs første kvinnelige president og har tatt mange kamper for mangfold i bransjen, både i Norge og internasjonalt.

NKLs nye KIKY-ambassadør tror på relasjoner og samarbeid mellom alle aktører i mat- og måltidsbransjen. Gode team skaper grobunn for trivsel og utvikling.

KIKY – ambassadører
NKL ønsker å synliggjøre kokkeyrkets utallige muligheter og karriereveier ved hjelp av KIKY-ambassadører. Ambassadørene vil være kvinner i alle aldre som viser at man kan få et variert yrkesliv som fagutdannet kokk.

En KIKY-ambassadør veileder jenter til å satse på kokkeyrket, og er med å betrygge foreldre om at en matfaglig utdanning skaper gode rammer og spennende muligheter i arbeidslivet. Våre ambassadører vil være med på arrangementer i regi av NKL, og møte jenter som står på trappene til å velge seg en utdanning.

Hvorfor valgte du dette yrket, Kristine? Hva inspirerte deg til å bli kokk?

— Jeg har alltid vært glad i å skape noe, se resultater. Ingrid Espelid Hovig inspirerte meg, men jeg var aldri i tvil på hva jeg skulle bli, jeg skulle bli kokk!

Hvilket mål hadde du for din kokkeutdanning og kokkekarriere, hva var drømmen din?

— Jeg har vel alltid ønsket å være vertskap på et sted, det har jeg ikke fått til, eller prioritert. Tiden har bragt meg i andre spennende retninger. Jeg har, og har hatt mange spennende utfordringer, både i jobb og i verv i faget

I tillegg til ordinær jobb har Kristine hatt mange verv innen kokkefaget. Hun var styremedlem i NKL fra 2003-2009, NKL-president fra 2009-2015, styremedlem i WACS 2014 fra 2012-2015, Visepresident i NKF 2009-2017 og President i NKF fra 2017-2023. Og jammen er hun klar for flere internasjonale verv, når hun høsten 2024 igjen stiller til valg for nytt styreverv i WACS – World Association of Chefs Societies

Kristine startet læretiden på Caravelle på Fornebu. Deretter gikk veien videre SAS Park hotell, Best Western hotell, Røde Kors, Compass Group og NorgesGruppen. Utover utdanningen som faglært kokk har hun tatt Mesterbrevet, samt ulike lederkurs.

Hvordan bruker du din kokkefaglige bakgrunn i din nåværende jobb?

— Jeg jobber i dag i NorgesGruppen, med ansvar for innovasjon i Kategori Innkjøp. En svært spennende jobb, med ulike oppgaver. Jeg bruker min utdannelse hver dag, i form av utvikling av nye produkter, konsepter og tjenester, samt forståelsen av drift.

Hvilke opplevelser fra din tid på kjøkkenet vil du trekke frem, som har betydd noe for deg?

— Det å bli godt ivaretatt allerede i læretiden, bli en del av et team, få til noe sammen. Vi var et stort team med lærlinger, men også en del av et godt miljø på arbeidsplassen. Men samtidig hadde vi høy grad av disiplin, respekt og fagstolthet/presisjon.

Hva er din oppfordring til unge jenter som står på trappene til å velge karrierevei?

— Er du glad i å lage mat, skape noe og være med mennesker, er dette faget for deg. Det er utallige muligheter, det er bare å gripe dem.