
NKLs MiniChefs
Et matgledetilbud til barn og unge i alderen 10-15 år, med fokus på gode matopplevelser sammen med profesjonelle kokker i Norske Kokkers Landsforening.
Mål og ambisjoner for MiniChefs
- MiniChefs-kurset skal inspirere barn og ungdom til å spise riktig mat, samt å kunne lage et næringsriktig måltid med gode norske råvarer.
- MiniChefs skal lære å lage en god frokost, en riktig lunsj/matpakke, mat i farta, hverdagsmat, helg- og høytidsmat.
- MiniChefs skal bli kjent med Det Norske Kjøkken, den norske tradisjonsmaten og norske råvarer
- MiniChefs får også kunnskap og forståelse for god kjøkkenhygiene, så vel som personlig hygiene
- MiniChefs får oppleve mestring og matglede når de på slutten av kurset får vise frem sine nye ferdigheter på restaurantkvelden med familien på besøk.
- MiniChefs skal få inspirasjon og motivasjon til å bli kokk, og søke seg til Restaurant- og Matfag.
- MiniChefs-prosjektet skal gi foreldre nyttig informasjon om muligheter for en trygg, variert og livslang karriere innen kokkeyrket
Gjennomføring
NKL-foreningene skal samarbeide med en videregående skole som har RM/Kokkefag.
Lokale ildsjeler vil engasjere seg for å nå frem til rett målgruppe.
Aktiviteten planlegges med en rød tråd for alle MiniChefs i NKLs foreninger. Det lages gode oppskrifter, så alle MiniChefs kan skape sin egen oppskriftsbok (fysisk og digitalt).
MiniChefs legger opp til deltagelse med foreldre, som den siste aktiviteten før hver sesongslutt. Foreldrene skal oppleve sine barns prestasjoner, gleden av mestring og få en bedre forståelse av kokkeyrket gjennom aktiviteten barn og unge deltar i.
Når og hvor kan man melde seg på MiniChefs?
MiniChefs har ca 1-2 kurs per år i arrangørforeningene. (Kontakt oss for informasjon om hvilke foreninger som arrangerer MiniChefs nær deg.)
Nasjonal aktivitet
Besøk på TINE MatCup og NorgesCup, for å bli motivert til å søke restaurant- og matfag VG1
Kommunikasjon
Det er opprettet en egen Instagramkonto for MiniChefs: nkl_minchefs
NKL-foreninger som kjører aktiviteten jobber aktivt mot aldersgruppen på skoler, i egne barns og barnebarns nettverk og sammen med andre fritidsaktiviteter i regionen.
Noen samarbeider også med Unge Kokker og Ungt Entreprenørskap
Uniform og kniver
MiniChefs får hvite uniformer med egen signaturlogo.
MiniChefs bruker gode kokkekniver
Se MiniChefs hos NKL Haugalandet, ved Ina Therese Lindvik Nornes. (TV Haugalandet)
Er du interessert, eller kjenner du noen dette tilbudet er egnet for – del det med vedkommende – dette er veldig gøy!
Har du spørsmål om MiniChefs – send en mail til post@nkl.no