Norske Kokkers Landsforening (NKL) har gjennom flere tiår jobbet aktivt og vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget. Målet med konkurransene er å motivere unge fagutøvere og styrke rekrutteringen til kokkefaget.

I verdenstoppen
De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de mest betydningsfulle og prestisjefylte kokkekonkurransene verden kjenner; IKA Culinary Olympics, Culinary World Cup, Global Chef Challenge, Global Young Chef Challenge, Nordic Chef, Nordic Young Chef og Bocouse D’or.

NKL eier og arrangerer følgende konkurranser;

– TINE MatCup for skolelever,17-18 år, i VG2, en tre stegs konkurranse NKL arrangerer for TINE
– ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, alder 19-20 år
– NM Community Catering, for faglærte kokk innenfor Institusjon, Personalrestaurant, Kantine og Catering
– NM I KOKKEKUNST – for faglærte kokker

Nordisk Kjøkkensjef Federation – NKF

– Nordic Chef faglært kokk over 25 år
– Nordic Young Chef faglært kokk opp til 25 år
– Nordic Waiter faglært servitør
– Nordic Green Chef faglærte kokker, 2 på lag

WACS Global Chef Challenge – Worldchefs VM for faglærte kokker

– Global Chef Challenge faglært kokk over 25 år
– Global Young Chef Challenge faglært kokk opp til 25 år
– Global pastry Chef

WACS IKA CULINARY OLYMPICS og CULINARY WORLD CUP

Arrangeres av World Association Chefs’ Societies for Kokkelandslag, hvert fjerde år.
Verdens største og mest prestisjefylte kokkekonkurranser, med mer enn 70 deltagerland og over 2500 kokker
Norge deltar med;
– Kokkelandslaget
– Kokkelandslaget Junior
– Kokkelandslaget Community Catering ( Kantine, Institusjon, Personalrestaurant og Catering)

Regler og skjemaer du finner her, er under oppdatering – de vil være tilgjengelige i oppdatert versjon medio 2022, da i henhold til nye WACS standarder.

For mer info les  konkurranseregler  ( oppdateres medio 2022)

Dommerskjema- disse vil også oppdateres medio 2022. Større vekt på Miljø, svinn, etc.

Smaksdommer for egne notater 1-6

Smaksdommer for egne notater 7-12

Plassdommer skjema for egne notater 1-6

Plassdommer skjema for egne notater 7-12

Dommerskjema summering

Dommersummering exel

IKA Culinary Olympics - KOKKE-OL

Eller Kokke-OL er høydepunktet for alle De Norske Kokkelandslagene. De trener og forbereder seg i 4 år for å kunne levere det beste de kan og ambisjonen er alltid en plass på pallen.

Norge deltar med;
– Kokkelandslaget
– Kokkelandslaget Junior
– Kokkelandslaget Community Catering ( Kantine, Institusjon, Personalrestaurant og Catering)

I siste IKA Culinary Olympics i Stuttgart,Tyskland 2020, ble Kokkelandslaget Winner Over All!

Neste IKA Culinary Olympics er i Stuttgart, februar 2024

Norske Kokkers Landsforening arrangerer supporter turer til Kokke-OL i 2024, følg med når den tid kommer.

Du finner alt om den norske sieren i denne linken.

https://www.olympiade-der-koeche.com/en/presse/norway-wins-the-25th-ika-culinary-olympics-in-stuttgart/

her kan du lese alt om Kokke-Ol,

https://www.olympiade-der-koeche.com/en/about-us/

Culinary World Cup - VM for Kokkelandslag

VM arrangerers hvert 4 år, er et av høydepunktene for De Norske Kokkelandslagene. De trener og forbereder seg i 4 år for å kunne levere det beste de kan og ambisjonen er alltid en plass på pallen.

Norske Kokkers Landsforening arrangerer supporter turer til VM i Luxembourg 2022, følg med på NKLs offisielle FB-side.

I denne linken finner dere all info fra siste gjennomførte VM, ny info vil komme.

https://expogast.lu/en/villeroy-boch-culinary-world-cup-2018/

TINE MatCup - vi leter Norges beste Kokk-og servitørelever på VG2!

Hvorfor inviterer TINE til TINE MatCup?
TINE er en av Norges største næringsmiddel leverandører og har et stort ansvar for både forbrukere og profesjonelle
bransjefolk til å levere kvalitetsprodukter, og alltid å være i forkant av utviklingen. I tillegg spiller TINE en viktig rolle når det gjelder å
ivareta norske mattradisjoner og utvikling av nye trender. TINE er sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi vi tror at de fremste
og mest kreative norske kokkene bidrar til inspirasjon og matglede. Våre fremste konkurranse kokker har plassert Norge på det gastronomiske
verdenskartet. For å sikre fortsatt sterk rekruttering til kokk- og servitør-yrket, arrangerer TINE i samarbeid med NKL
en landsomfattende konkurranse for alle landets VG2-klasser.

Les mer om TINECUP her http://www.tine.no/tinematcup

Årets oppgave 2021-2022 og råvareliste 2021-2022

https://www.tine.no/tine-matcup/arets-oppgave

 

 

 

NKF - Nordic Chef, Nordic Young Chef, Nordic Green Chef og Nordic Waiter

Nordic Chef er en årlig individuell konkurranse og det er vinneren av NM i Kokkekunst eller andreplassen i Årets Kokk, som får representerer Norge det påfølgende året.

I Partallsår, f.eks 2022 – arrangeres konkurransen på Food Expo i Herning, de øvrige årene på Norcid Congress and Expo.

Nordisk Kjøkkensjef Federation – NKFarrangerer diss konkurr
– Nordic Chef faglært kokk over 25 år
– Nordic Young Chef faglært kokk opp til 25 år
– Nordic Waiter faglært servitør
– Nordic Green Chef faglærte kokker, 2 på lag

WACS - Global Chef Challenge

Global Chef Challenge er en individuell VM konkurranse.

Konkurransen arrangeres i følgende kategorier;

WACS Global Chef Challenge – Worldchefs VM for faglærte kokker
– Global Chef Challenge faglært kokk over 25 år
– Global Young Chef Challenge faglært kokk opp til 25 år
– Global pastry Chef

Kvalifiseringen til denne konkurransen er basert på rangering etter siste konkurranse for kokkelandslagene tilknyttet WACS / Worldchefs.

Norge er direkte kvalifisert til konkurransene i Abu Dhabi, United Arab Emirates, fra 30 Mai til 2 Juni 2022

https://www.globalchefschallenge.org/

WACS godkjente dommere

A – sertifiserte dommere
– Jørn Lie
– Kjetil Gundersen
– Sven Erik Renaa

Sven Erik Renaa er norges representant i WORLDCHEFS viktigste komite – Culinary  Competition Commit

Oversikt over øvrige dommere vil bli oppdatert