NM i Kokkekunst en individuell konkurranse som arrangeres annet hvert år fra 2018, der vinneren går videre til - Veien til Årets Kokk og Årets Kokk.
NM i Kokkekunst 2022 ble gjennomført i Trondheim uke 39 under storhusholdningsmessen MENY 2022.

NM i Kokkekunst ble første gang arrangert i 1990. Bent Stiansen ble den første vinneren av NM i Kokkekunst for 30 år siden. Bare tre år senere vant Bent Stiansen Bocuse D’or i Lyon. Historien om Bent Stiansen er unik. Ingen andre norske kokker har hatt en slik sammenhengende suksess. Bent Stiansen har fortjent en stjerne i Guide Michelin de siste 22 årene. Statholdergaarden har skapt et bærekraftig restauranthus med bakgrunn i kokkefaget og prestisjefylte kokkekonkurranser.

NM i KOKKEKUNST

Faglig utvalg i Norske Kokkers Landsforening har utarbeidet en ny konkurranse mal for fremtidig gjennomføring av Norgesmesterskap i kokkekunst (NM).

NM arrangeres hvert andre år fra 2020.

NM i Kokkekunst 2022 ble gjennomført i Trondheim i uke 39 under storhusholdningsmessen MENY 2022.

Nytt NM i Kokkekunst og NM i Community Catering gjennomføres i uke 39 2024 i Trondheim.

Kvalifisering

Kvalifiseringskravene for NM 2024 vil oppdateres når disse er klare.