NM i Kokkekunst en individuell konkurranse som arrangeres annet hvert år fra 2018, der vinneren går videre til - Veien til Årets Kokk og Årets Kokk.
NM i kokkekunst 2022 gjennomføres i Trondheim uke 39 under storhusholdningsmessen MENY 2022.

NM i kokkekunst ble første gang arrangert i 1990. Bent Stiansen ble den første vinneren av NM i kokkekunst for 30 år siden. Bare tre år senere vant Bent Stiansen Bocuse D’or i Lyon. Historien om Bent Stiansen er unik. Ingen andre norske kokker har hatt en slik sammenhengende suksess. Bent Stiansen har fortjent en stjerne i Guide Michelin de siste 22 årene. Statholdergaarden har skapt et bærekraftig restauranthus med bakgrunn i kokkefaget og prestisjefylte kokkekonkurranser.

NM i KOKKEKUNST

Faglig utvalg i Norske Kokkers Landsforening har utarbeidet en ny konkurranse mal for fremtidig gjennomføring av Norgesmesterskap i kokkekunst (NM).

NM arrangeres hvert andre år fra 2020.

NM i kokkekunst 2022 gjennomføres i Trondheim i uke 39 under storhusholdningsmessen MENY 2022.

Kvalifisering

Kandidatene skal komponere en valgfri rett utfra de retningslinjer som gis i oppgaven. Det skal leveres oppskrifter med fremgangsmåte til 12 personer og bilde av retten. Oppgaven sendes anonymt og vurderes av uavhengige uttaksdommere. 18 kandidater plukkes ut til tre individuelle semifinaler.

Kandidatene får ha med egen assistent som jobber på godkjent lærekontrakt.

Etter at alle 18 kandidater har fullført sine semifinaler, kvalifiserer de seks beste på poeng til finalen.

De seks kandidatene med høyest poengsum fra semifinalene konkurrerer med fem minutters mellomrom.

Vinneren av NM i Kokkekunst vinner retten til å være med på Veien videre til Årets Kokk og i uttaket til Årets Kokk og andreplassen får delta i Nordisk mesterskap.