Kokke-OL / IKA Culinary Olympics

OL for Kokkelandslag

Konkurransen har vært arrangert i Tyskland siden 1896, og de siste årene har kokker fra mer enn 70 nasjoner deltatt i de forskjellige konkurransekategoriene. Dette er den viktigste, mest betydningsfulle og mest mangfoldige kokkekonkurransen i verden. I de gjeveste kategoriene, hvor De Norske Kokkelandslagene konkurrerer, deltar 25 nasjoner, med sine nasjonale lag i Senior, Junior og Community Catering.

Veien til olympiske prestasjoner er utfordrende og krever absolutt tilstedeværelse i hele forberedelsesfasen. Lagene må være eksepsjonelt gode, ekstremt dedikerte og opptatt av perfeksjon. De Norske Kokkelandslagenes ambisjon er å være blant verdens beste kokkelandslag, og målet er å vinne kategorigull i alle kategorier og en plass på pallen.

Norge vant denne konkurransen siste gang i 2020, Kokkelandslaget Junior tok sølv i 2024 og Kokkelandslaget Community Catering tok en historisk bronseplass i 2024. Se oversikten over merittene til De Norske Kokkelandslagene HER

Neste kokke-OL arrangeres i 2028
Norske Kokkers Landsforening arrangerer supporterturer til OL i Stuttgart, og du vil finne oppdatert informasjon om den aktuelle reisen på nkl.no når konkurransen nærmer seg.

OL-bronse til De Norske Kokkelandslagene Community Catering. Foto: Oddbjørn Roksvaag
OL-sølv til De Norske Kokkelandslagene Junior. Foto: Oddbjørn Roksvaag