Hederstegn og Utmerkelser

Norske Kokkers Landsforenings hederstegn

Norske Kokkene Landsforening har lange tradisjoner for å dele ut hederstegn. NKLs hederstegn deles for å hedre medlemmers innsats for fag og forening, gjennom verdifull innsats i foreningen og innenfor mange av NKLs aktiviteter.

NKLs hederstegn er:
Cordon Bleu, 50-års nål, 25-års nål, André Enghs gullnål, NKL Æresmedlem, Årets Kjøkkensjef, Årets Lærebedrift, Evergoodprisen- Årets Styreleder og Årets Young Chef  Trykk på uthevede hederstegn for å se lister over mottakere.

NKL Hederstegn Cordon Bleu
har til formål å fremheve medlemmers faglige dyktighet utad, samt gjøre NKL som organisasjon kjent.

Berettiget for tildeling av Cordon Bleu (CB) er medlemmer med minst 5 års aktiv medlemskap i forening tilsluttet NKL, og som har vist stor faglig dyktighet og deltatt aktivt på arrangement som er i foreningens regi. CB tildeles på foreningens årsmøte.

Medlem av NKL som har vunnet NM i kokkekunst eller NM Community Catering, eller som har vunnet gull, sølv eller bronse sammenlagt i internasjonale konkurranser, tildeles Cordon Bleu på NKLs landsmøte.

NKL Jakkenål
Jakkenål for 25-års medlemskap og 50 års medlemskap deles ut på årsmøter i NKLs foreninger. Kan bæres på hederstegnet Cordon Bleu og Cordon Rouge.

Nordisk Kjøkkenchef Federation (NKF) hederstegn

Styret i NKF kan etter søknad fra hver enkelt nordisk landsorganisasjon tildele Cordon Rouge til verdige medlemmer som;
Er og har vært aktiv medlem, har gjort en verdifull innsats for den lokale forening og landsforening og påvirket og gitt bidrag til arbeid innen NKF.

NKF æresmedlemskap
Styret i NKF kan etter søknad fra den enkelte nasjons forening tildele personer et æresmedlemskap hvis denne personen oppfyller visse betingelser.