
NKL Young Chefs
NKL Young Chefs ble opprettet i 2016, i tråd med utviklingen hos WACS og NKF. NKL Young Chefs ledes av to Young Chefs ambassadører og en mentor i NKLs landsstyre. Fokus er nettverksbygging blant unge kokker, gjennom faglige og sosiale arrangementer, samt å motivere dem til en langt og engasjert medlemskap i Norske Kokkers Landsforening.
Faglærte kokker under 25 år
- NKLs 23 foreninger skal også inkludere Young Chefs
- Fra NKLs 23 foreninger velges det to Young Chefs-ambassadører. De er bindeledd mellom alle medlemmer i NKL under 25 år.
- I landsstyret skal det til enhver tid være ett styremedlem som er Young Chefs-mentor og har hovedansvaret for Young Chefs-ambassadørene
- Young Chefs-aktiviteter skal ligge som et punkt i NKLs vedtekter, strategi og handlingsplan, og det skal følge egne midler til drift av aktivitetene for Young Chefs
- Rekrutteringsansvarlige i hver enkelt av NKLs 23 foreninger er mentor for lokale Young Chefs
Norske Kokkers Landsforening har for tiden disse to Young Chefs ambassadørene:
Katarina Myhre Jensen, NKL Oslo
Silje Isberg Hansen, NKL Rogaland
youngchef@nkl.no
NKL YoungChefs på Facebook
NKL YoungChefs på Instagram
Årets Young Chef
Formålet med prisen er å fremme og anerkjenne en ung kokk som har hatt et positivt utbytte og gjort en utmerket jobb gjennom året i arbeidet til Young Chef (YC). Styrelederne i NKLs foreninger nominerer kandidater til landsstyret innen 1. februar hvert år. Kandidaten må være YC-medlem i en forening i NKL og prisen deles ut på NKLs landsmøte.

- 2024 Martine Espeland
- 2023 Eli Anne R. Sundset
- 2021 Jon Erlend Matre
- 2020 Åshild Lerbak
- 2019 Nils Flatmark
WACS Young Chefs
WACS legger mye ressurser og energi i at unge kokker under 25 år skal oppleve en global tilknytning
Welcome to the online headquarters of Young Chefs from the WORLD ASSOCIATION OF CHEFS’ SOCIETIES – WORLDCHEFS, a dynamic global network of more than 100 chefs associations representing chefs at all levels and across all specialties worldwide.
Our mission is to reach out to our members around the world to drive and encourage the development of Young Chefs Clubs while mentoring our Global Young Chef Ambassadors to develop and deliver initiatives such as the Young Chef Culinary Culture Exchange Program and Bill Gallagher Young Chefs Forum.
Guided by our four pillars – Friendship, Education, Cuisine and Culture, we provide mentoring support to our global network of Young Chefs Clubs. We deliver a world class educational mentoring forum to engage and promote friendship among the Young Chefs Clubs, empowering culinary excellence through fostering a culture of lifelong learning and leadership while underscoring the importance of Cultural understanding and Humanitarianism