Stipender til kokkefaget
Det finnes flere stipender tilgjengelig for utdanning innen restaurant- og matfag, både for videregående og høyere utdanning.
Paul Schaltenbrands Legat
Hvis formål er å fremme kokkefaget gjennom å yte økonomisk tilskudd til kokker som tar studier innen kokkefaget. Stipend kan bare tildeles kokker med fagbrev som aktivt utøver kokkefaget og stipendet skal brukes til studier innen kokkefaget. Studiene skal være klart faglig rettet og ha særlig vekt på den praktiske del av faget. Søknadsfrist 15. desember. Les mer her
Stiftelsen for rekruttering til restaurant og matfag
Stiftelsen ble opprettet av ASKO Norge AS, NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening, Mat & Drikke gruppen AS og Scandic Hotels AS. Formålet er å rekruttere flere til restaurant- og matfag. Stiftelsen for rekruttering til restaurant og matfag
Utdrag fra stiftelsens vedtekter: Offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke stiftelsen om midler. Søknaden om midler må inneholde en prosjektbeskrivelse som gjør rede for hvilke tiltak som skal gjennomføres, når og med hvilke ressurser. Prosjektbeskrivelsen skal inneholde et detaljert budsjett som gjør rede for prosjektets totale budsjett og hva bevilgede midler skal brukes til.
Stiftelsen har tre søknadsfrister per år, satt til 1. mars, 1. juni og 1 oktober. Søknader sendes fortløpende til stiftelsen@askoservering.no
NHO Reiseliv – Hans R. Larsens legat
gir stipend til mat- og drikkefaglig videreutvikling, og støtte i forbindelse med praksisplasser for unge kokker og servitører. Legatet tilgodeser spesielt søknader som gir faglig kompetanseutvikling for utøveren og samtidig innebærer fornyelse for bransjen. Hans R. Larsens legat – NHO Reiseliv
Legatet gir ikke stipend til utøvere som tar høyere administrativ utdanning. Søknadsfrist: 1. mai.
KokkeKarlas legat
Legatet er opprettet etter ønske fra Karla Linhave Siverts og hennes arvinger, og skal tildeles en ung kvinnelig kokk, og på den måten fremme kokkefaget og kvinner i faget. Stipendet er på 50 000 kroner og tildeles under Matprisen. Det er både mulig å søke selv, eller nominere aktuelle kandidater. KokkeKarlas legat