KOKKECAMPUS 2025, 22-27. juni, på KIT-Akademiet, ble en innholdsrik, motiverende, inspirerende og intens uke for deltagere, medhjelpere og instruktører.

Årets 17 elever har opplevd noe helt unikt, noe de er helt alene om å få oppleve i hele Norge. De har fått servert kunnskap, erfaringer og tips. De har blitt kjent med Norske Kokkers Landsforening, våre ledere, noen av våre landslagsutøvere og våre samarbeidspartnere – rett og slett det beste NKL har å by på. Elevene har fått nye venner, nye relasjoner og nye knagger å henge sin personlige kokkeutdanning på – de har fått minner for resten av livet. NKL håper å møte mange av dem i igjen senere, i flere av våre aktiviteter og som medlemmer.

NKL vil rette en spesiell takk til alle i NKLs PARTNERPROGRAM som har deltatt fysisk. Uten dere, ingen suksess. Tusen takk for deres verdifulle bidrag!! Scandic Hotels, Segers Fabrikker, Asko Servering, Unilever Food Solutions, Sterling Halibut, Santa Maria/Paulig pro, Nortura Proff, Electrolux Professional, TINE, Idun Industri, Sundqvist/Global, BAMA Storkjøkken, Porsgrund Porselen, Norges Sjømatråd, Sildesalgslaget, Råfisklaget og Hurtigruten.

En stor takk til instruktørene Andreas Enger Fjellheim, Martine Espeland, Julia Gundersen, Håvard Onsøyen og Josefine Opstad Arnesen. Uten «rektor» Kyrre Dybdal, «viserektor» Trond Andresen og campusassistent Vilma, ville det ikke vært mulig – tusen takk!

Speedcooking-test

Alle undervisningsdagene ble avsluttet med en Speedcooking-test, der elevene skulle vise frem sine egne ferdigheter. Hver elev skulle lage en varm vegetarisk rett til 4 personer, på 45 minutter, basert på 1 stk blomkål med valgfri tilberedning og tilbehør utfra en gitt råvareliste.
Vinneren av denne konkurransen ble Sara Christensen Knapstad fra Voss vgs.
«Vinneren av konkurransen løste oppgaven med å tilberede en vegetarisk rett med norsk blomkål som hovedråvare veldig godt! Blomkålen ble tilberedt og utnyttet på en svært god måte, vi kunne telle 4-5 forskjellige tilberedningsteknikker bare for blomkålen. Retten var pent og fargerikt anrettet, balansert i smak og konsistens, og med en passende porsjon. Eleven viste god struktur med et godt fokus på orden og renhold av sin arbeidsstasjon, og hele konkurransen ble gjennomført med stor energi!»

Årets Kokketalent 2025

Ved avslutning av KokkeCampus 2025 ble også vinner av denne høythengende prisen kåret. «Årets Kokketalent 2025 har gjennom hele KokkeCampus, fra søknad til gjennomføring, levert på jevnt høyt på alle kriterier. Talentet har vært spesielt god på å inkludere alle, vært en god støtte underveis og vært flink til å slippe til de rundt seg, selv om hun kunne tatt større plass. Talentet har vist seg å være interessert, oppmerksom, grundig, hjelpsom og med et godt humør, og har generelt vist gode holdninger. Talentet leverte en svært god blomkålrett under speedcooking-konkurransen, uten å nå helt til topps. For andre gang kommer Årets Kokketalent fra Bryne vgs.»

Årets Kokketalent er Mathea Mæland fra Bryne vgs!

NKL gratulerer, og vi håper å se henne igjen flere NKL-aktiviteter i årene fremover.

Takk for i år! Vi gleder oss allerede til KOKKECAMPUS 2026!