Tilbake

Det er kun få dager igjen til NM COMMUNITY CATERING 2025 på UMAMI arena 18. mars. Årets oppgave har et tidsriktig preg, der lagene må ha fokus på 80% grønt og 20% protein gjennom hele oppgaven.  Kokkene utfordres til å bruke sin kunnskap og kompetanse, og løse utfordringer på et håndverksmessig høyt nivå.


Headerfoto: De Norske Kokkelandslagene Community Catering – Artic bowl, IKA/Culinary Olympics 2024. Foto: Stian Broch.

 

NM i Community Catering er en 2-trinns lagkonkurranse med to faglærte kokker på hvert lag, hvor hovedtrekkene i konkurransen følger de internasjonale Community Catering-konkurransene.

Begrepet Community Catering inkluderer 4 hovedområder i daglig drift: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering. Community Catering kjennetegnes av store volumer, et høyt stort antall gjester daglig i et segment med intensitet og sterkt fokus på bærekraftige måltider, riktig ernæring og variasjon.

 

De fem lagene som deltar i NM skal levere dette i konkurransen:

Møtebevertning – moderne, ernæringsmessig «feel-good»
2 varianter:
• Kokkens valg, skal bestå av 80% protein og 20% grønt (Tørrfisk, Klippfisk, Torsk, Sild eller Snøkrabbe)
• Vegansk
40-45 g. porsjoner, skal spises med bestikk
10 gjester + 5 dommere, anrettes på to ulike fat – totalt 30 porsjoner
Møtebevertningen serveres kl. 10.00

Salat / Bowl – fokus på mindre protein, 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)
15 porsjoner til buffet og 5 til dommere
Obligatoriske komponenter er:
• Karbohydrater (f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa)
• Variasjon av grønnsaker og salater, legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet
• Protein (fisk eller kjøtt) kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rått
• Saus kan f. eks være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette
• Topping skal ha litt «crunch», f.eksnøtter, frø eller spirer
• Bakverk

Hovedmåltid – fokus på mindre protein, 80% grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)
15 porsjoner anrettes til gjester på tallerken i «passet» og 5 porsjoner anrettes på tallerken til dommere.
Obligatoriske komponenter er:
• 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)
• 2 forskjellige, tilberedte grønnsaksgarnityrer
• 1 metningsgarnityr
• 1 saus
• 1 Minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)

 

Kjøkken 1 starter servering av lunsj kl. 11.30, deretter 5 min. intervall, siste tallerken må være servert innen 30 min.

Resultater med premieseremoni skjer på arena ca. kl. 15.00