Norske Kokkers Landsforening arrangerer NM Community Catering 18. mars 2025 på UMAMI Arena
Begrepet Community Catering inkluderer 4 hovedområder i daglig drift. Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering. Community Catering kjennetegnes av store volumer, et høyt stort antall gjester daglig i et segment med intensitet og sterkt søkelys på bærekraftige måltider og variasjon.Konkurransen er en 2 stegs lagkonkurranse for to faglærte kokker på hvert lag, hvor hovedtrekkene i konkurransen følger de internasjonale Community Catering konkurransene.Alle lag som ønsker å delta må sende inn kvalifiserings oppgaven, og de 6 lagene som kvalifiserer seg til finalen 18.mars 2025 – lager den innsendte oppgaven i finalen
Foto: NKL
Her finner du all informasjon om NM COMMUNITY CATERING 2025 , NM COMMUNITY CATERING 2025
Kvalifiseringsoppgaven består av 3 elementer
- Møtebevertning
- Bowl
- Hovedmåltid
Møtebevertning – moderne, ernæringsmessig «feel-good» møtebevertning – 40-45 g. porsjoner
- 10 gjester + 5 dommere, anrettes på to ulike fat (1 fat med 10 og 1 med 5)
- 2 varianter (totalt 30 porsjoner)
- 1 Kokkens valg, skal bestå av 80% grønt og 20% protein (Tørrfisk, Klippfisk, Torsk, Sild eller Snøkrabbe)
- 1 Vegansk
Møtebevertningen serveres mellom kl. 09.30 – 10.00 (møtebevertningen regnes ikke som en del av menyen)
Bowl – fokus på mindre protein, 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)
Obligatoriske komponenter i er;
- Karbohydrater ( f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa
- Variasjon av grønnsaker og salater, legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet
- Protein (fisk eller kjøtt) kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rått
- Saus kan f. eks være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette
- Topping skal ha litt «crunch», f.eks nøtter, frø eller spirer
- Bakverk
Hovedmåltid – fokus på mindre protein, 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)
10 porsjoner anrettes til gjester på tallerken i «passet» og 5 porsjoner anrettes på tallerken til dommere.
Obligatoriske komponenter i er;
- 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)
- 2 forskjellige, tilberedte grønnsaksgarnityrer
- 1 metningsgarnityr
- 1 saus
- 1 Minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)
Hele menyen (Salat / Bowl og Hovedkomponent) må veie minimum 500 g. per. porsjon og skal få plass på et kantinebrett.
Kalkylen for menyen (salat/Bowl og Hovedkomponent) skal ikke overstige kr. 72,00
Kalkylen skal vedlegges i innsendingen
Innsendingen må inneholde
- Lagets / bedriftens navn, kontaktperson, e-postadresse og mobiltelefon
- Fargebilde av laget (bruk gjerne mobilcamera i stående format
- Meny og bilder av alle rettene (bruk gjerne mobilkamera)
- Porsjon beregning
- Kalkyle for oppgave 2 & 3
Send inn deres oppgave til post@nkl..no – senest 1.oktober
Kvalifiseringsoppgaven vil bli vurdert av en erfaren, geografisk spredt, nøytral og anonym jury.
Finalistene annonseres under TINE MATCUP semifinalene i uke 46 2024.