Tilbake

Norske Kokkers Landsforening arrangerer NM Community Catering 18. mars 2025 på UMAMI Arena

Begrepet Community Catering inkluderer 4 hovedområder i daglig drift. Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering. Community Catering kjennetegnes av store volumer, et høyt stort antall gjester daglig i et segment med intensitet og sterkt søkelys på bærekraftige måltider og variasjon.Konkurransen er en 2 stegs lagkonkurranse for to faglærte kokker på hvert lag, hvor hovedtrekkene i konkurransen følger de internasjonale Community Catering konkurransene.Alle lag som ønsker å delta må sende inn kvalifiserings oppgaven, og de 6 lagene som kvalifiserer seg til finalen 18.mars 2025 – lager den innsendte oppgaven i finalen

Foto: NKL

Her finner du all informasjon om NM COMMUNITY CATERING 2025 , NM COMMUNITY CATERING 2025

Kvalifiseringsoppgaven består av 3 elementer

  • Møtebevertning
  • Bowl
  • Hovedmåltid

Møtebevertning – moderne, ernæringsmessig «feel-good» møtebevertning  – 40-45 g. porsjoner

  • 10 gjester + 5 dommere, anrettes på to ulike fat (1 fat med 10 og 1 med 5)
  • 2 varianter (totalt 30 porsjoner)
  • 1 Kokkens valg, skal bestå av 80% grønt og 20% protein (Tørrfisk, Klippfisk, Torsk, Sild eller Snøkrabbe)
  • 1 Vegansk

Møtebevertningen serveres mellom kl. 09.30 – 10.00 (møtebevertningen regnes ikke som en del av menyen)

Bowl – fokus på mindre protein, 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)

Obligatoriske komponenter i er;

  • Karbohydrater ( f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa
  • Variasjon av grønnsaker og salater, legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet
  • Protein (fisk eller kjøtt) kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rått
  • Saus kan f. eks være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette
  • Topping skal ha litt «crunch», f.eks nøtter, frø eller spirer
  • Bakverk

Hovedmåltid – fokus på mindre protein, 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)

10 porsjoner anrettes til gjester på tallerken i «passet» og 5 porsjoner anrettes på tallerken til dommere.

Obligatoriske komponenter i er;

  • 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)
  • 2 forskjellige, tilberedte grønnsaksgarnityrer
  • 1 metningsgarnityr
  • 1 saus
  • 1 Minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)

Hele menyen (Salat / Bowl og Hovedkomponent) må veie minimum 500 g. per. porsjon og skal få plass på et kantinebrett.

Kalkylen for menyen (salat/Bowl og Hovedkomponent) skal ikke overstige kr. 72,00

Kalkylen skal vedlegges i innsendingen

Innsendingen må inneholde

  • Lagets / bedriftens navn, kontaktperson, e-postadresse og mobiltelefon
  • Fargebilde av laget (bruk gjerne mobilcamera i stående format
  • Meny og bilder av alle rettene (bruk gjerne mobilkamera)
  • Porsjon beregning
  • Kalkyle for oppgave 2 & 3

Send inn deres oppgave til  post@nkl..no – senest 1.oktober

Kvalifiseringsoppgaven vil bli vurdert av en erfaren, geografisk spredt, nøytral og anonym jury.

Finalistene annonseres under TINE MATCUP semifinalene i uke 46 2024.