Senere startet han sin læretid på på Mathallen i tromsø, hos tidligere kaptein på De Norske Kokkelandslagene Gunnar Jensen. Årets Young Chef 2021 er også vinner av det som i dag er ASKO Servering Norgescup, den konkurransen vant han sammen med tidligere Young Chef ambassadør Camilla Rolland. Samme året vant de bronse i Nordisk mesterskap for kokkelærlinger i København.
Årets Young Chef har siden 2018 vært utøver på De Norske Kokkelandslagene, og sammen med sin læremester Gunnar Jensen, vant de sølv sammenlagt i KOKKE-OL 2020.
Jon Erlend stiller opp ved rekrutteringsarbeid, når han har anledning, blant annet på SMAK-festivalen, hvor han tok meget godt imot kokkelever fra Alta og Narvik. Årets Young Chef har også vært med å lage en rekrutterings film, i tillegg til å lage mat og fortelle hva som motiverer han for å best mulig.
Idag er Årets Young Chef assisterende kjøkkensjef på Stock i Oslo og visekaptein på De Norske Kokkelandslagene junior. Slike kjekke, unge faglærte kokker trenger Norge – for å vise vei for mange andre unge fag utøvere.
Norske Kokkers landsforening gratulerer JON ERLEND MATRE som ÅRETS YOUNG CHEF 2021!