JURYENS BEGRUNNELSE:
Årets Young Chef kan sies å være født inn i faget, begge foreldrene var kokker og svært aktive i bransjen. Hun kommer fra en region der kortreiste råvarer og tradisjoner står høyt i kurs. Gjennom oppveksten var årets prisvinner bestemt på en karriere i kokkeyrket, selv om fotball var en svært profilert aktivitet på hjemstedet.
Etter ungdomskolen, VG1 og VG 2 på en kjent videregående skole, fulgte Årets Young Chef i sin brors fotspor til hovedstaden, til en av fagets absolutte mestere og en innholdsrik læretid.
Kjærligheten til kokkeyrket utviklet seg under læretiden, og hun søkte raskt større utfordringer.
Den unge kokken vi snakker om var tidlig opptatt av kokkekonkurranser, og har tross sin unge alder etterlatt seg tydelige avtrykk i verdens største, mest betydningsfulle og mest mangfoldige kokkekonkurranser.
Årets Young Chef setter svært strenge krav til seg selv og de hun samarbeider med, og dagen begynner ofte med en treningsøkt på «senteret» før byen våkner til liv.
Hennes energi, gode humør og brede smil er til inspirasjon for mange, og vinneren har ikke NEI i sin ordbok. Denne unge kokken stiller opp på mange aktiviteter, for å motivere og inspirere ungdommer til å velge en livslang karriere i kokkeyrket.
Årets Young Chef, jobber i dag som Pastry Chef, og det er de søte elementene i enhver meny som er hennes daglige virke.
Årets Young Chef har tidligere blitt tildelt prisen Årets Commis i Årets Kokk-konkurransen, hun har vunnet to sølvmedaljer med De Norske Kokkelandslagene junior, i VM 2022 og i OL 2024. Hun laget verdens beste dessert under OL 2024, og for kort tid siden ble hun WINNER OVER ALL i Global Pastry Chef Challenge i Rimini. Neste år er hun Norges kandidat i verdensfinalen og et opplagt valg når De Norske Kokkelandslagene skal konkurrere i Culinary World Cup.
Årets Young Chef 2024 er MARTINE ESPELAND!
NKL Gratulerer!