Tilbake

Agliano Terme er en landsby i Piemonte, kjent for produksjon av Barberavin. I 2013 dannet de unge vinbøndene i landsbyen en assosiasjon, Barbera Agliano.  Målet var å promotere landsbyen og dens vinproduksjon.

Bildetekst: Siste servering ble godkjent og velsignet av en myndig representant fra Carabinieri

Inspirert av nordmenn som hadde kjøpt feriehus i landsbyen, kom de på ideen om å lage en fiskefestival. Nordmennene hadde nemlig vist dem at Barberavin passer godt til hvit fisk. Med støtte fra Sjømatrådet arrangerte man den første Barbera Fish Festival i 2014. Her var Gunnar Hvarnes norsk gjestekokk. Gunnar har siden vært flere ganger med i Festivalen, sist i år sammen med flere fra De Norske Kokkelandslagene. Siden starten har en rekke norske kokker gjestet festivalen, som f.eks. Ørjan Johannessen, og Sven Erik Renaa. Norske kapasiteter som har gjort det mulig å få med kjente italienske kokker, som Enrico Crippa.

En viktig ressurs for festivalen har vært Asti sin kokkeskole, Agency Formation of Astigiane Hills Professional,  som ligger i landsbyen, Denne skolen er et viktig virkemiddel og katalysator for festivalen. Kokken og læreren, Gino Minacapilli, tilrettelegger og viser et enorm engasjement for elever, kokker og for å gjøre festivalen til en en suksess.

NKL og De Norske Kokkelandslagene (Manager Gunnar Hvarnes, kaptein Sebastian Myhre, Kaptein Inger Renathe Østmo, kokk Grethe Rafaelsen og daglig leder Espen Wasenius) er glade for at vi i år fikk presentere tradisjonell, norsk sjømat på forskjellige måter og på forskjellige arenaer under festivalen. Vi kommer gjerne tilbake, og vi ønsker gjerne å se på nye muligheter i dette samarbeidet med Lars Jørgen Mørland og Merethe Kristiansen.

 

Grethe og Inger Renathe sammen med lokale kokker