– Motivasjonen min for å bli kokk, er litt at mamma har kokkefagbrev og at min tante og onkel også er kokker. De driver et spennende, kjent serveringskonsept. I tillegg er miljøet du finner i denne bransjen helt unikt.
-Først og fremt tenkte jeg på det som en stor mulighet til å komme inn i denne delen av en unik bransje, og få anledning til å være en del av teamet til Håvard mot NM. Jeg blir kjent med mange nye mennesker med masse kunnskap, erfaringer og jeg bygger nye relasjoner for min fremtidige kokkekarriere.
-I rollen som Håvards medhjelper er mine oppgaver i NM-kjøkkenet å jobbe litt med garnityret, det blir litt monterering og desserten.
-Jeg ar vært med på TINE MatCup og Carl Evensens knkurranse tidligere. Det var da jeg fant ut at dette var noe jeg syntes var gøy. NM blir noe ganske mye større og jeg er veldig glad jeg fikk den muligheten til å være en så stor del av det. Og ikke minst hvordan jeg har blitt tatt imot av teamet til Håvard og han relasjoner i bransjen.
-Ambisjonene mine er å jobbe litt rundt i Norge nå i starten av min kokkekarriere, for senere å finne et sted jeg trivespå og kan bli en stund. Men det viktigste er at jeg fortsatt vil være kokk om 25 år, ønsker at jeg er like gira, inspirert og motivert da som jeg er nå.
Den mest betydningsfulle ressursen finaledeltagerne har er arbeidsgiveren. Arbeidsgiverne viser vilje, forståelse og fleksibilietet gjennom forberedelsesprosessen for konkurransen. Deltagere i NM og andre kokkekonkurranser får et læringsutbytte med spesielt høy kvalitet, en personlig utvikling og erfering ingen andre aktiviteter i kokkeyrket kan gi dem. Dette vil også gi arbeidsgiverne en mer kompetent medarbeider etter en konkurranse.
Under planleggingen, oppkjøringen og gjennomføringen av årets utgave av NM I KOKKEKUNST, er mer enn 65 faglærte kokker, lærlinger og andre barnsje ressurser engasjerte i de 11 finaledeltagerens hverdag. I tillegg viser et forsiktig anslag mer enn 150 tilreisende supportere til Trondheim i NM-uka. Dette er B2B innen for reislivet, og genererer hunderevis av hotelldøgn, måltider og annet konsum i Trondheim.
NM I KOKKEKUNST sin base er storhusholdningsmessen MENY 2024, med lange tradisjoner og godt besøk fra bransjen. Vi sees ipå MENY 2024arrangeres 25-26. september i TRYGG LADE-HALLEN