Tilbake

 

I helgen skal mer enn 40 kokkelærlinger og 20 servitørlærlinger konkurrere i Norges største, viktigste og tøffeste konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. ASKO Servering Norgescup i Stavanger samler hele bransjen, konkurransen er viktig for oppmerksomheten rettet mot kokk- og servitøryrket, lærlingenes nysgjerrighet på konkurranser, et raust bidrag til verdiskaping regionalt og er et nasjonalt utstillingsvindu mot bra mat- og måltidsbransjen. Norsk kokekunst basert på norske råvarer står sentralt når vinnerne skal kåres lørdag kveld (17.februar)

Klassiske retter fra pensum i semifinalene for kokk

NKL Rogalands konkurransekomite har valgt en tematikk i oppgaven som er bygget på tradisjoner og klassiske tilberedninger, med vekt på godt håndverk, En oppgave i hjertet av de norske mattradisjonene og Det Norske Kjøkken.

Dette skal kokkene lage i semifinalen

Hovedrett Klassisk ferskt kjøtt og suppe med melboller og løksaus.

Dessert av 3 råvarene må brukes:

To typer epler vil være tilgjengelig: Ambrosia og Granny Smith (begge kan brukes om ønskelig),  bringebær import,  Mandel mel rå Sosa,  1 element på desserten skal være varmt. 1 element på desserten skal være et bakverk.

6 finalelag er klare fredag ettermiddag/kveld i etterkant av alle semifinalene

I Finalen lørdag skal kokkene lage en 3 retter meny

Forrett

Forrett med hovedvekt på egg og grønnsaker: Disse 3 råvarene må brukes – Hodekål, Egg, TINE Kremgo Naturell, i tillegg kommer det et utvalg av mystery grønnsaker,

Hovedrett

Disse 3 råvarene må brukes: Sterling kveite, 4-5 kg, Purreløk, TINE Crème Fraîche

I tillegg kommer det et utvalg av mystery grønnsaker,

Kveiten skal tilberedes med ben; enten i større stykker eller skiver. Fisken skal transjeres av servitørene ved gjestens bord. Her er samarbeid og god kommunikasjon viktig.

Dessert

Desserten skal være vegansk, Hovedelementet på desserten skal inneholde Amatika 46% vegansk sjokolade. 1 element på desserten skal være varmt. 1 element på desserten skal være kald/fryst. Desserten skal være 100% vegansk

Dette er de 21 kokkelagene i ASKO Servering Norgescup 2024

NKL Narvik Hurtigruten Julie Andreassen, Hurtigruten Juni Dyrkolboten, Lagleder Kjell Kollin

NKL Vestfold Quality Hotel Tønsberg Jenny Johansen, RÅ Catering Henriks Sten Gran, Lagleder Trond Andresen

NKL Østfold Borregård Hovedgård Martine Henriksen, Borregård Hovedgård Jenny Sand, Lagleder Erik Porsmyr Pedersen

NKL Sogn og Fjordane Pikant Sunnfjord Restaurantdrift AS, Johanna Alvsvåg Evanger, Gloppen Hotell Nikolass Konons, Lagleder Bodil FjellestadEikrem

NKL Haugalandet Level Mathuset Nemi Juell Bergh, Level Mathuset, Joachim Bårdsen Haaland, Lagleder Roger Veland,

NKL Oslo 1 Stock Oscar Sveen, Vaaghals Lea Friis-Henriksen, Lagleder Håvard Onsøyen,

NKL Agder Smag&Behag Vetle Ramse, Smag&Behag Vemund Evensen, Lagleder Kjetil Igland,

NKL Sørlandet Restaurant Sjøhuset Synnøve Skarshaug Skeie, Bønder i Byen Kristiansand Cecilie Thorsland, Lagleder Tony Espeland,

NKL Harstad Thon Hotel Harstad Mina Mortvanski, Gois Harstad Pway Doh Say Nyo, Lagleder Wawan Irwansyah Høgmo,

NKL Rogaland 1 Renaa Restauranter Lara Oliveira Matos ,Renaa Restauranter Paul Adrian Vikse, lagleder Matthew Leong,

NKL Bergen 1 Hotel Norge by Scandic August Mathias, Hotel Norge by Scandic Rebekka Mulligan, Lagleder Corneliussen Rikke Gjerde

NKL Trondheim 1 Le Bistro Håkon Lie Knotten, Le Bistro Thorvald Nordsett, Lagleder Sander Øen Omberg

NKL Oslo 2 Kulinarisk Akademi Marianne Hanssen, Kulinarisk Akademi Sverre Ørslien, Lagleder Jon Erlend Matre

NKL Nord Trøndelag Backlund Restaurant Kristian Skage, Øyna Kulturlandskapshotell Taran Seline Jakobsen, Lagleder Maren Brekkvassmo Myrvold

NKL Buskerud Brasseriet Fengselet Gijs Mertens ,Brasseriet Fengselet Amir Hairan, Lagleder Odd Ivar Haglund

NKL Troms Mathallen Tromsø Ghilamichael Abel Mogos, Hildr Skansen Saiwong Thidarat, lagleder Gunnar Jensen

NKL Rogaland 2 Spiseriet Selima Marzabekovna, Spiseriet Hanne Korvald, Lagleder Håvard Andre Josdal Østebø

NKL Bergen 2 Equinor Sigve Ingvarsønn Sjøvoll, Equinor Nora Carene Tueng, Lagleder Victor Wammen Nortvedt

NKL Trondheim 2 Fagn/ Hegstad Blakstad Ivar Follingmo Moe, Fagn/ Hegstad, Blakstad Sebastian Heggli, Lagleder Ådne Helgetun

NKL Møre og Romsdal Scandic Parken Hotel Henrik Helland, Scandic Parken Hotel Victor Kringstad Karoliussen, Lagleder Daniel Martin Karlsen

NKL Jotunheimen Brimibue Mari Soleim Brennhaugen, Vianvang Dina Nathalie Leirmo Myhren, Lagleder Sindre Rusten

Servitørene har en bred og omfattende oppgavede skal løse, hvor alt er hentet fra lærlingenes pensum og læreplansmål.

Oppgave semifinale servitør Asko Servering består av flere deler;

Teori, Serviett klargjøring og presentasjon, Drikkekunnskap, Flambering og servering av lunsj

Oppgave finale servitør ASKO Servering er en stor og krevende oppgave;

Mat og vin i kombinasjon, Bar, Råvarekunnskap, Service av 3 retter meny saman med et kokkelag, transjering, aperitiff og viner til menyen

Dette er servitørlagene i ASKO Servering Norgescup 2024

Color Line Color Magic Rugile Alionyte, 1 Color Magic Michael Øivind Silali, Lagleder Andrè N Erlandsen,

Narvik Hurtigruten William Hoholm, Hurtigruten Kristian K Askersund, Lagleder Kåre Midtskog

Oslo Nedre Foss Bellamy Everest Smaadal, Oslo MilitæreSamfund Olav Mamen, Lagleder Mathias Toresen

Color Line MS Color Fantasy, Nora Wolden Hillmann, MS Color Fantasy Natnicha Dalvang, Lagleder Sondre Krey Rasmussen

Oslo 1 Statholdergaarden Robin Fixdal, Statholdergaarden Knut-Erik Hetager Suarez, Lagleder Benjamin Hansen-Ormann

Trondheim 1 To Rom og Kjøkken Fredrikke Koxvig Mathisen, To Rom og Kjøkken Charlotte Sæther Lerstad, Lagleder Sara Larsson

Trondheim 2 To Rom og Kjøkken Emma Johanne Torpet, To Rom og Kjøkken Marita Landstad Hindenes, lagleder Therese Sommervoll

Oslo2 Brasserie France Anna Mikako Nishimura, Brasserie France Sara Nordengen, Lagleder Maria Hetager Suarez

Stavanger Tango Kira Fjelltun Moen, Spildr Lara Evelyn Veåsen, Lagleder Aron Grønås

OKRM Vestfold og Buskerud Quality Hotel Skjærgården Mathias Strømodden Jerstad, Quality Hotel Tønsberg Edward Kvalsund, Lagleder Michelle Davidsen

Vi ønsker alle lykke til i konkurransen!