NKL Rogalands konkurransekomite har valgt en tematikk i oppgaven som er bygget på tradisjoner og klassiske tilberedninger, med vekt på godt håndverk, En oppgave i hjertet av de norske mattradisjonene og Det Norske Kjøkken.
Hovedrett Klassisk ferskt kjøtt og suppe med melboller og løksaus.
Dessert av 3 råvarene må brukes:
To typer epler vil være tilgjengelig: Ambrosia og Granny Smith (begge kan brukes om ønskelig), bringebær import, Mandel mel rå Sosa, 1 element på desserten skal være varmt. 1 element på desserten skal være et bakverk.
6 finalelag er klare fredag ettermiddag/kveld i etterkant av alle semifinalene
Forrett
Forrett med hovedvekt på egg og grønnsaker: Disse 3 råvarene må brukes – Hodekål, Egg, TINE Kremgo Naturell, i tillegg kommer det et utvalg av mystery grønnsaker,
Hovedrett
Disse 3 råvarene må brukes: Sterling kveite, 4-5 kg, Purreløk, TINE Crème Fraîche
I tillegg kommer det et utvalg av mystery grønnsaker,
Kveiten skal tilberedes med ben; enten i større stykker eller skiver. Fisken skal transjeres av servitørene ved gjestens bord. Her er samarbeid og god kommunikasjon viktig.
Dessert
Desserten skal være vegansk, Hovedelementet på desserten skal inneholde Amatika 46% vegansk sjokolade. 1 element på desserten skal være varmt. 1 element på desserten skal være kald/fryst. Desserten skal være 100% vegansk
NKL Narvik Hurtigruten Julie Andreassen, Hurtigruten Juni Dyrkolboten, Lagleder Kjell Kollin
NKL Vestfold Quality Hotel Tønsberg Jenny Johansen, RÅ Catering Henriks Sten Gran, Lagleder Trond Andresen
NKL Østfold Borregård Hovedgård Martine Henriksen, Borregård Hovedgård Jenny Sand, Lagleder Erik Porsmyr Pedersen
NKL Sogn og Fjordane Pikant Sunnfjord Restaurantdrift AS, Johanna Alvsvåg Evanger, Gloppen Hotell Nikolass Konons, Lagleder Bodil FjellestadEikrem
NKL Haugalandet Level Mathuset Nemi Juell Bergh, Level Mathuset, Joachim Bårdsen Haaland, Lagleder Roger Veland,
NKL Oslo 1 Stock Oscar Sveen, Vaaghals Lea Friis-Henriksen, Lagleder Håvard Onsøyen,
NKL Agder Smag&Behag Vetle Ramse, Smag&Behag Vemund Evensen, Lagleder Kjetil Igland,
NKL Sørlandet Restaurant Sjøhuset Synnøve Skarshaug Skeie, Bønder i Byen Kristiansand Cecilie Thorsland, Lagleder Tony Espeland,
NKL Harstad Thon Hotel Harstad Mina Mortvanski, Gois Harstad Pway Doh Say Nyo, Lagleder Wawan Irwansyah Høgmo,
NKL Rogaland 1 Renaa Restauranter Lara Oliveira Matos ,Renaa Restauranter Paul Adrian Vikse, lagleder Matthew Leong,
NKL Bergen 1 Hotel Norge by Scandic August Mathias, Hotel Norge by Scandic Rebekka Mulligan, Lagleder Corneliussen Rikke Gjerde
NKL Trondheim 1 Le Bistro Håkon Lie Knotten, Le Bistro Thorvald Nordsett, Lagleder Sander Øen Omberg
NKL Oslo 2 Kulinarisk Akademi Marianne Hanssen, Kulinarisk Akademi Sverre Ørslien, Lagleder Jon Erlend Matre
NKL Nord Trøndelag Backlund Restaurant Kristian Skage, Øyna Kulturlandskapshotell Taran Seline Jakobsen, Lagleder Maren Brekkvassmo Myrvold
NKL Buskerud Brasseriet Fengselet Gijs Mertens ,Brasseriet Fengselet Amir Hairan, Lagleder Odd Ivar Haglund
NKL Troms Mathallen Tromsø Ghilamichael Abel Mogos, Hildr Skansen Saiwong Thidarat, lagleder Gunnar Jensen
NKL Rogaland 2 Spiseriet Selima Marzabekovna, Spiseriet Hanne Korvald, Lagleder Håvard Andre Josdal Østebø
NKL Bergen 2 Equinor Sigve Ingvarsønn Sjøvoll, Equinor Nora Carene Tueng, Lagleder Victor Wammen Nortvedt
NKL Trondheim 2 Fagn/ Hegstad Blakstad Ivar Follingmo Moe, Fagn/ Hegstad, Blakstad Sebastian Heggli, Lagleder Ådne Helgetun
NKL Møre og Romsdal Scandic Parken Hotel Henrik Helland, Scandic Parken Hotel Victor Kringstad Karoliussen, Lagleder Daniel Martin Karlsen
NKL Jotunheimen Brimibue Mari Soleim Brennhaugen, Vianvang Dina Nathalie Leirmo Myhren, Lagleder Sindre Rusten
Teori, Serviett klargjøring og presentasjon, Drikkekunnskap, Flambering og servering av lunsj
Mat og vin i kombinasjon, Bar, Råvarekunnskap, Service av 3 retter meny saman med et kokkelag, transjering, aperitiff og viner til menyen
Color Line Color Magic Rugile Alionyte, 1 Color Magic Michael Øivind Silali, Lagleder Andrè N Erlandsen,
Narvik Hurtigruten William Hoholm, Hurtigruten Kristian K Askersund, Lagleder Kåre Midtskog
Oslo Nedre Foss Bellamy Everest Smaadal, Oslo MilitæreSamfund Olav Mamen, Lagleder Mathias Toresen
Color Line MS Color Fantasy, Nora Wolden Hillmann, MS Color Fantasy Natnicha Dalvang, Lagleder Sondre Krey Rasmussen
Oslo 1 Statholdergaarden Robin Fixdal, Statholdergaarden Knut-Erik Hetager Suarez, Lagleder Benjamin Hansen-Ormann
Trondheim 1 To Rom og Kjøkken Fredrikke Koxvig Mathisen, To Rom og Kjøkken Charlotte Sæther Lerstad, Lagleder Sara Larsson
Trondheim 2 To Rom og Kjøkken Emma Johanne Torpet, To Rom og Kjøkken Marita Landstad Hindenes, lagleder Therese Sommervoll
Oslo2 Brasserie France Anna Mikako Nishimura, Brasserie France Sara Nordengen, Lagleder Maria Hetager Suarez
Stavanger Tango Kira Fjelltun Moen, Spildr Lara Evelyn Veåsen, Lagleder Aron Grønås
OKRM Vestfold og Buskerud Quality Hotel Skjærgården Mathias Strømodden Jerstad, Quality Hotel Tønsberg Edward Kvalsund, Lagleder Michelle Davidsen
Vi ønsker alle lykke til i konkurransen!