Tilbake

NM I KOKKEKUNST arrangeres i år for 32.gang

Norske Kokkers Landsforening er stolte over historien til NM I  KOKKEKUNST, og hva alle vinnerne fra 31 tidligere mesterskap har betydd for denne konkurransen. NKL er også veldig ydmyke for å ha fått anledning til å dele ut Hans Majestet Kongens pokal til mange vinnere, siden Bent Stiansen vant den første i 1991 og siste vinner er Nils Flatmark i 2022

Foto: TH. Marthinsen

I denne lenken finner du et komplett oppsett for NM I KOKKEKUNST 2024 NM I KOKKEKUNST 2024 – FINALE 2024

Lenke til kjøkkentegning

ABR24-00053-A1_1 stk konkurransekjøkken

Lenke til postliste for kjøkkentegning

ABR24-00053-A1_posliste

Lenke til ARENA skisse med kjøkken og servering

ABR24-00053-A1_hele tegningen

NM I KOKKEKUNST engasjerer hele kokke Norge

og motiverer faglærte kokker til å delta i konkurranser med høyt, faglig nivå. Den enkelte deltager får et personlig, høyt læringsutbytte, videreutvikling av sitt håndverk, bygger nyttige relasjoner og være en god ambassadør for sin arbeidsgiver og kokkeyrket.

Finale 2024

NM I KOKKEKUNST 2024 arrangeres i Trondheim, 24-26.september 2024. NKL Trondheim er teknisk arrangør og finalene arrangeres sammen med storhudholdningsmessen MENY 2024, i TRYGG / LADEHALLEN.

NKL er svært glade for den store interessen for NM I KOKKEKUNST 2024, og misunner ikke den geografisk, spredte og anonyme juryen som har vurdert og valgt de finaledeltagere til NM I KOKKEKUNST 2024. Finale deltagerne vil bli presentert en etter en i NKL Sosiale media i tiden som kommer.

Finaledeltager Arbeidssted Alder
Alexander Solvang Renaa Matbaren 23 år
Aron Espeland Brasserie France 27 år
Chrisoffer G. Fallet PLAH 23 år
Eirik Tufte Palace Grill 29 år
Håvard Onsøyen STOCK 24 år
Matilda Hagen Nilsen Kulinarisk Akademi 20 år
Nha Huynh Speilsalen 30 år
Reidar Kristiansen Fursetgruppen  27 år
Simen Johansen AUGUSTA ARNESEN 24 år
Simen Runderheim Bekkjarvik Gjestgiveri 30 år
Sindre Hjelmseth FYR Bistronomi 27 år
Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg Thon Hotel Lofoten og Svolvær 25 år

NM I SERVITØRFAGET ARRANGERS SAMMEN MED NM I KOKKEKUNST 2024

Finaledeltager Arbeidssted Alder
Birk Torp Renaa Matbaren 27
Marthe Opeim-Fjeldstad Olavsgaard hotell 23
Kåre Midtskog Hurtigruten MS Trollfjord 43
Tiril Faannessen Vaaghals 22
Sondre Rasmussen MS Color Fantasy 26

Servitørlauget KKHR har i år disse kandidatene til NM I SERVITØRFAGET, alle servitørene vil få oppfølging og informasjon fra SKKHR. i Finaleoppgaven skal servitøren samarbeide med kokkene, Sterling White Halibut skal trancheres på servitørens servicestasjon foran gjestene, kokken anretter tallerken og samarbeider med servitør om servering på tallerken

Finaleoppgaven NM I KOKKEKUNST 2024

all informasjon finner dere her i lenken og  på NKLs SO-ME, ogoppgavene blir sendt til alle finaledeltagere. Finale deltagerne vil bli presentert i NKL Sosiale media i tiden som kommer. her følger et uttrekk fra finaleoppgaven.

Forrett skal være innsendingsoppgaven av hel Liveche kylling og utvalgte grønnsaker/frukt/urter i sesong. Her har det blitt gjort noen sesong tilpasninger på grønnsakene.

Obligatoriske råvarer til forrett:

Hel Liveche kylling, hver deltager får utdelt 2 stk.  vekt ca. 2,1 kg. pr stk

  • Utvalgte grønnsaker fra BAMA i sesong, Norsk Hjertesalat varenummer 386201 og Norsk Nepe varenummer 43105, disse råvarene må benyttes og komme tydelig frem i retten.
  • Kurv med sesongens produkter deles ut til hver deltager ved oppstart i kjøkkenet, der to av råvarene må inngå
  • TINE smør

Hovedrett skal være en varm tilberedning av hel Sterling White Halibut med tilbehør og garnityr i samsvar med moderne ernæringsstandarder. Retten må inneholde minst to forskjellige garnityrer og et metningsgarnityr. Sterling White Halibut skal trancheres på servitørens servicestasjon foran gjestene, kokken anretter tallerken og samarbeider med servitør om servering på tallerken

Obligatoriske råvarer til hovedrett:

  • Hel Sterling White Halibut – vekt ca. 5 kg
  • Purreløk fra Vold gård på Frosta, Sellerirot fra Minde gård må brukes
  • Kurv med sesongens produkter deles ut til hver deltager ved oppstart i kjøkkenet, der to av råvaren må inngå.
  • TINE smaksfremmere (Smør, Fløte, Creme fraiche)

Dessert skal lages med 3 hovedkomponenter, et bakverk, en komponent serveres varm, et serveres frossen (is eller sorbet)

Obligatoriske råvarer til desserten:

  • Norske epler – Eden, alternativt eple til trening frem til Eden kommer i sesong er Pink Lady
  • Valhrona sjokolade Dulcey 35%
  • TINE seterrømme

Porselen

Menyen skal anrettes på et utvalg fra Porsgrund Porselænsfabrik AS. Hver kandidat får tilsendt et sett med vareprøver, tre deler og kandidatene velger selv hvilke tallerkener som benyttes til hvilken rett i menyen. Se informasjon i PDF filen lenger opp i artikkelen.

Kjøkkentegninger

Kjøkkenet er levert av NKLs Hovedpartner Electrolux Professional, tegningen viser oppbyggingen av kjøkkenet, kjøkkenets utstyr, kjøkkenets plassering i forhold til service og tribune. Det er ikke anledning til å bytte ut innhold på kjøkkenet eller erstatte med eget utstyr.

Jury med internasjonal erfaring

Hoveddommer for NM I KOKKEKUNST er Sven Erik Renaa.

  • 5 smaksdommere, inkludert hoveddommer
  • 2 kjøkkendommere
  • 1 «marshall» som passer spesielt på tiden under serveringen

Juryens beslutninger er endelige og kan ikke reverseres. Alle jurymedlemmer vil bli presentert 20.august 2024

Q & A for finaleoppgaven og finalegjennomføring

Det blir opprettet en lukket FB-gruppe for alle finaledeltagere, her stilles alle spørsmål og deles alle svar om NM I KOKKEKUNST 2024.

Alle finaledeltagere blir invitert til denne gruppen.

NKL forbeholder seg retten til å gjøre endringer, men vil alltid informere deltagere om det blir gjort.